3d blu ray-spelare – OPPO BDP-103 2017

OPPO BDP-103 är det bästa 3D Blu-ray-spelare på marknaden idag – cinching vår Top Ten Recensioner Gold Award från en klar marginal över alla andra utmanare. Den är byggd med den allvarliga videophile i åtanke och inkluderar en rad alternativ hamn för ljud- och videoanslutningar. Dessutom besitter den mångsidighet som behövs för att vara mittpunkten i din hemmabio.

Video Funktioner och prestanda

103 touts stöd för Darbee Visual närvaro, en bildförbättringsteknik som ger extra djup och realism till din filmvisning eller spelupplevelse. Genom att bygga den Darbee teknik rakt in i 103, OPPO säkerställer effektivt att oavsett skiva du slänga i facket gör på bästa möjliga bildkvalitet.

Denna speciella spelare är också kapabel att uppskalning videoinnehåll till 4K-upplösning för ultrahög HD (UHD) skärmar. Redan utrustade för att spela 3D Blu-ray-skivor, spelaren stöder även 2D till 3D omvandling för vanliga DVD-skivor och Blu-strålar. Naturligtvis är 2D till 3D konvertering helt frivilligt som är 3D, som kan växlas iväg för att spela någon skiva i standard 2D-format.

Under våra praktiska tester har vi båda konvertering funktioner för att vara en liten steg bakom spela native 4K eller 3D-innehåll i form av bildåtergivning. Våra tester uppspänning en 4K och 3D-kapabel Sony HDTV, aktiva glasögon och en multi-format Blu-ray kopia av filmen “Gravity”. Ändå båda är starka tillägg som gör att du får mer användning av din 4K eller 3D HDTV.

Dessutom OPPO hade ett tecken på 15,6 sekunder i vår stöveln upp tid test. Medan den punkten var något bakom mer traditionella 3D Blu-ray-spelare, som i allmänhet tog mindre än 10 sekunder att starta upp, det OPPO processorintensiva funktioner gör gapet lättare att bära.

Tillsammans med att spela standard och 3D Blu-ray-skivor och upp omvandla lägre upplösning DVD-skivor till 1080p Full HD, kan 103 användas för att visa en mängd olika videofiler, som du kan ladda upp genom att ansluta en USB-enhet eller glida i en inspelad skiva. filer som stöds inkluderar AVI, MP4, MKV och AVCHD.

Audio Performance

Förutom den OPPO: s video förmågor, bär sin starka multimediabevakning över till ljud. Om du är en samlare av hög kvalitet, surroundljud cd-skivor, du kan lyssna på dina Super Audio CD (SACD) skivor på 103, förutom DVD-A skivor.

Enheten stödjer också uppspelning av vanliga CD-skivor, samt ett antal komprimerade och okomprimerade ljudformat som MP3, WAV och APE. Spelaren har Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio-format för bästa täckningen av högupplösta ljud. Noterbart är att spelaren har både optiska och koaxiala utgångarna. Denna mångsidighet kan vara till hjälp om din hemljudsmottagare har bara en av de två hårdvarustandarder.

Många människor köper Blu-ray-spelare för sin media streaming kapacitet lika mycket som för sin förmåga att spela faktiska Blu-ray-skivor. För detta ändamål, 103 erbjuder en rad av video och audio streaming alternativ som stöds av inbyggda program eller underlättas av sina många in- och utgångar.

Tack vare Wi-Fi och Ethernet, 103 har en mängd olika strömmande applikationer, inklusive Netflix och Pandora. 103 är också DLNA-certifierad, vilket innebär att du kan få tillgång till video, ljud och bildinnehåll via din Blu-ray-spelare från andra DLNA-certifierad enhet, till exempel en smartphone, surfplatta eller dator, som är ansluten till ditt hemmanätverk.

Det är också en mycket smartphone- och surfplattor vänlig enhet som kommer med dubbla HDMI-ljud och videoingångar, varav en är MHL-aktiverade och kan även användas för att ladda din mobila enhet. Dessutom erbjuder OPPO en gratis nedladdningsbar app för både Android och iOS användare som förvandlar alla kompatibla mobiltelefon till en fjärrkontroll.

Det finns 3D Blu-ray-spelare där ute med utmärkta självhjälpsresurser, men få som har något riktigt lika djup som OPPO har med sin särskilda wikisida. Förutom den wikisida, har du tillgång till en nedladdningsbar manual och en kunskapsbas referens artiklar, tillsammans med e-post och telefonsupport. Ingen chatt erbjuds. Firmware support uppdatering är robust, så att du registrerar dig för att få ett e-postmeddelande när uppdateringar blir tillgängliga.

Anslutningar & Design

Jämfört med konkurrenterna, OPPO BDP-103 rycker lätt upp titeln för bästa 3D-spelare tillgängliga. Visserligen dess funktioner och pris punkt är över de flesta vanliga Blu-ray-enheter, som är riktade mot icke-entusiasten hemanvändare som bara behöver grundläggande 3D-funktion. Ändå motiverar OPPO sin ranking baserad på ett fantastiskt tillvägagångssätt som lägger stor vikt vid premium video och ljudkvalitet. Med stöd för större ljudutgång standarder och lika noggranna multimedia alternativ, kan OPPO vara mittpunkten i ditt hemmabio riggen.

Hjälp och support

Sammanfattning