3D-kamera – Nikon Coolpix P 2017

Vid 42x optisk zoom, Nikon Coolpix P520 tar lätt kakan för längst zoom bland de modeller vi utvärderade. Det är vad du betalar för när du köper den här kameran. Inte få oss fel; detta är en utmärkt funktion, särskilt när den kombineras med en upplösning 18,1 megapixlar och inbyggd stabilisering. Men om det är en 3D-kamera du letar efter, känns lite ostadig hög zoom när du skapar 3D-bilder. När allt kommer omkring, ser att berg i fjärran platt, för alla avseenden, även för dem av oss med två ögon. Med andra ord, gör extrema närbilder och 3D skott inte blanda väl.

Sammanfattning

Som sagt, detta är en överlägsen kamera för vissa användningsområden, så om 3D-bilder är bara något du vill leka med snarare än din huvudfokus (no pun intended), är detta en värdig utmanare.

Med en brännvidd på 24 till 1000 mm, kan du ta nästan alla skott i fokus. 1080p video kan skjutas upp till 60 bilder per sekund. Den kan hantera skur skott av upp till sju bilder per sekund. Inbyggd GPS kan märka platsen för dina bilder. Och 3,2-tums LCD-skärm är större än de flesta av sina konkurrenter “.

Den P520 tre HDR lägen är utmärkta på att samla hög detalj i ett skott genom att bilda en komposit av tre bilder, ta det bästa kontrast från vardera.

Att ta 3D-bilder med denna kamera, kommer du att ta den första bilden och sedan panorera i sidled tills kameran tar automatiskt den andra bilden. Så länge din hand är stadig och inga föremål i kompositionen är i rörelse, kommer detta att göra jobbet bra. Det är inte lika bra som kameror som har dubbla linser, eller även de som tar flera bilder och sedan välja ut de bästa utmanare, men det kommer att göra.

3D-läget är begravd under Scene menyn, men det är inte alltför svårt att hitta. Vi önskar att vi kunde säga samma sak för ISO, autofokus och vitbalans, som är begravda ännu djupare i menyerna. Det finns åtminstone en funktionsknappen som du kan tilldela din mest använda av dessa inställningar.

Nikon Coolpix P520 är en superzoom kamera som är utmärkt för att fånga extrema närbilder av avlägsna objekt. Om din primära oro är 3D-bilder, men det finns mer specialiserad 3D-kameror som bättre kommer att tjäna dina behov.