åtgärds videokameror – SJCAM SJ4000, 2017

Upplösning och framerate är typiskt de två största faktorer som orsakar en åtgärd kamera för att sticka ut från mängden. Erbjuder en högre upplösning eller snabbare frame förbättrar kvaliteten på dina filmer och ger dig mer frihet att vara kreativ med dina bilder. Den SJCAM SJ4000 dock sticker ut från resten av ett annat skäl: pris. Även om dess bildkvalitet och fotograferingsalternativ är endast genomsnitt, är dess kostnad betydligt lägre än de konkurrenter som vi granskat. Av denna anledning är det ett alternativ väl värt att överväga.

Sammanfattning

Som fallet är med de flesta action videokameror, är den maximala skjut upplösning för SJ4000 1080p. Medan 2.7k och 4k blir allt vanligare, 1080p förblir standarden för HD-konsument video och mer än tillräckligt för de flesta användare. Vidare kameror som erbjuder 2,7 och 4K kostar ca $ 300 till $ 400 mer än SJCAM.

När det gäller FPS, utbudet är återigen ingenting mer än standard för action kameror. Det kommer att ta upp till 30 bilder per sekund i 1080p och 60 bildrutor per sekund i 720p. Trettio bilder per sekund är standard framerate för bilder med normal hastighet; fördubbling på 60 tillåter begränsad slow motion fotografering. De bästa action kamerorna kan fånga upp till 120 fps för ännu långsammare och mjukare slow motion video.

Den SJCAM har den kortaste batteritid om eventuella åtgärder cam som vi granskat, erbjuder bara 70 minuter per laddning. Det är 50 minuter under genomsnittet och 20 minuter kortare än en typisk GoPro. På uppåt, erbjuder dock SJCAM ersättningsbatterier och externa laddare till mindre än halva priset på de flesta konkurrerande modeller.

Du kan använda den här åtgärden cam med eller utan dess vattentätt fodral. Inom dess ingår vattentätt hölje, kan den användas på djup ner till 98 fot. Även om detta är inte exakt rekord, det är bättre än de flesta och vida överstiger vår kategori genomsnitt på cirka 73 fot.

Eftersom detta är det billigaste objektet på vår lineup, var vi inte exakt förvånad över att finna att stödet var begränsat. Även om det finns en supportwebbplats som erbjuder felsökning idéer för vanliga problem, annat än att fylla i en meddelanderuta på bolagets hemsida, det finns inget sätt att direkt kontakta SJCAM med frågor eller funderingar. Lyckligtvis fick vi svar på frågor som ställts här inom några dagar.

Den SJ4000 är en enkel åtgärd kamera som är utformad för att vara billig över allt annat. Trots sin låga kostnad, fann vi att det ger genomgående bra prestanda. Det har inte några flashiga eller revolutionerande funktioner och lägen utan erbjuder vad de allra flesta konsumenter kommer att använda den stora majoriteten av tiden. Om du behöver den snyggaste film på högsta upplösning eller snabbast FPS, är denna kamera inte för dig. Men om du är ute efter att helt enkelt dokumentera en händelse eller använda kameran som ett streck-cam, det finns verkligen ingen anledning att punga ut extra pengar för branschens främsta egenskaper.