AV-mottagare – Pioneer VSX 2017

Pioneer VSX-1124K är en receiver med elit uppskalning och genomströmningskapacitet. Det är en av de mest fullt utrustad mottagare vi granskat. För sin rikedom av funktioner och dess trådlösa funktioner, är Pioneer VSX-1124K vår Top Ten Bronze Award vinnare för AV-mottagare.

Video

Mottagaren kan passera 1080p video, 4K video och 3D-video. Detta är avgörande eftersom en bra hemmabiomottagare bör vara navet mellan din TV och dina inmatningsenheter. Du kan ansluta din kabel eller satellit box, spelsystem, Blu-ray-spelare, DVD-spelare och vad andra inmatningsenheter du äger till mottagaren, och sedan ansluta mottagaren till TV: n.

Mottagaren kan också exklusiva lägre upplösning video till 4K upplösning. Om du äger en 4K-TV, kan detta resultera i en bättre bild än en icke-uppskalad 720p eller 1080p video.

VSX-1124K stödjer HDMI 2.0, som gör det möjligt att passera genom 4K video med en bildhastighet på över 24 fps. Även om det finns inte mycket hög fps 4K innehåll tillgängliga, denna funktion framtidssäkrar mottagaren.

Dess största svaghet är att den inte stöder HDCP 2.2. Detta är en upphovsrättsskydd kryptering som ska användas på framtida 4K innehåll. Detta kan innebära VSX-1124K kommer inte att kunna passera genom en framtida 4K innehåll.

Denna mottagare sänder 90 watt (mätt vid två högtalare som drivs) i ett surroundsystem. Det är en av de högsta wattal bland mottagarna vi granskat. Det betyder att du kan lyssna på dina filmer eller musik på volymer som är förmodligen högre än du behöver.

Audio

Liksom alla de bästa receivers har VSX-1124K Wi-Fi och är optimerad för Apples AirPlay och Android DLNA. Detta innebär att du kan enkelt skicka ljud till mottagaren över ditt hem Wi-Fi-nätverk med din iPhone eller Android-telefon. Till skillnad från vissa konkurrerande mottagare, inte har Bluetooth, vilket är det enklaste sättet att skicka trådlöst ljud.

Den har ett förhållande signal-till-brus av 98 dB, som visserligen tillräckligt, inte den renaste signal som vi har sett. Den har en total harmonisk distorsion ingen mer than.08%, vilket är en av de bästa betyg bland mottagare vi granskat. Sammantaget räknar receiverns ljudkvalitet för att vara väl över genomsnittet. Naturligtvis, om du är ute efter att drastiskt förbättra ljudkvaliteten i din nuvarande system för surroundljud, bör du investera i högtalarna innan en mottagare.

Anslutning är kanske den viktigaste och mest förbisedd aspekt av en mottagare. Det är den främsta anledningen att uppgradera från en äldre modell. VSX-1124K har exceptionell anslutning, med en häpnadsväckande sju HDMI-ingångar, vilket är i nivå med de bästa mottagaren vi ses. Den har också två HDMI-ingångar. Dessa portar kan du ansluta en uppsjö av inmatningsenheter till mottagaren.

Denna receiver har även ett brett utbud av äldre ingångar. Här finns två optiska ingångar och tre analoga ljudingångar. Dessa ger dig möjlighet att ansluta din gamla ljudutrustning till denna nya mottagare.

Det kan driva upp till sju högtalare och två subwoofers och det kan avkoda Dolby och DTS surround ljudformat. Om rätt konfigurerad, ger det dig med en helt omslutande ljudmiljö. VSX-1124K levereras med en fjärrkontroll, och det har även en nedladdningsbar smartphone app, så att du kan få ut det mesta av dess funktionalitet utan att behöva lämna bekvämligheten av soffan.

Pioneer erbjuder ett års garanti på den här mottagaren, vilket är en besvikelse jämfört med den tvååriga branschstandard. Det har telefon och e-post och även en social media support. Liksom de flesta ljud varumärken utrustning, Pioneer rutter mycket av sin kundsupport genom sina auktoriserade återförsäljare.

Anslutningar

Pioneer VSX-1124K är en av de bästa receivers på marknaden. Medan Bluetooth och HDCP 2.2 skulle ha varit välkomna tillägg kommer VSX-1124K fortfarande vara ett fint presenterat mittpunkten i ditt hemmabiosystem i många år framöver.

Hjälp och support

Sammanfattning