bandslipar – RIDGID Belt Sander 2017 – Top Tens

RIDGID R2740 är en 3-by-18-tums variabel hastighet bandslipmaskin. Denna modell har två fläktar för maximal effektivitet. En fläkt är ansvarig för kylning av motorn, och den andra fläkten samlar dammpartiklar.

Denna handhållna bandslip har över 6 ampere makt och variabel hastighet. På grund av sin makt och storlek, kan denna modell användas på både stora och små träbearbetning jobb. Den R2740 har variabel hastighet gör det möjligt att välja rätt, konstant varvtal för ditt projekt.

Enheten innehåller många vanliga funktioner som finns på liknande bandslipar som hjälper till med säkerhet och användarvänlighet. Liksom många andra slipmaskiner, innehåller den en automatisk bältesspårningssystem för att hålla slipbandet centrerat vid användning. Den har också en enkel spak övergång till utbyte av banden när de behöver bytas ut.

Dess lågprofildesign gör det möjligt att sand flush på vertikala ytor och i trånga utrymmen. Detta gör det enkelt att använda för mindre jobb. En lång, 12 fot gummi sladd möjliggör flexibilitet samtidigt som slipning en större yta. På grund av den sladdlängd, kan du undvika att behöva stanna och byta uttag. Mjukt grepp handtag tillhandahålls tråkig maskinens vibrationer. Detta gör slipmaskinen mer bekväm och lätt att hantera. Den R2740 har en fördröjd start, en säkerhetsfunktion som ger dig tid att förbereda sig för kraft bandslip och justera vid behov.

Detta Ridgid bandslip är ganska enkel att underhålla och service. Till exempel borstarna är lätta att byta ut på egen hand. I bolaget ingår en begränsad tre års garanti och en serviceavtal livstid för den här produkten.

Den luftfiltreringssystem håller din arbetsmiljö ren och säker. Det håller motorn sval och samlar mycket av damm och skräp som utvisas medan slipning. Dammuppsamlingspåse innehåller blixtlås tillgång, vilket är användbart när man tömmer påsen efter användning.

RIDGID R2740 bandslip inte innehåller en väska, som en del i samma prisklass slipmaskiner göra. Dess unika två-fläktsystem håller enheten från överhettning och innehåller fritt flygande damm. Denna modell har också en fördröjd start för ökad säkerhet.