bästa affärs datorer – Dell OptiPlex 9020 2017

Dell OptiPlex 9020 finns i fyra formfaktorer, som ger dig massor av storlekar att välja mellan för att passa ditt kontors behov. Vi har granskat den största, eftersom det ger dig mest makt och möjlighet att växa med din verksamhet. Quad-core 3.6GHz processor erbjuder en hel del kraft att göra flera saker och köra alla dina nödvändiga program. Dock är nätaggregatet under genomsnittet, vilket innebär att du kan behöva uppgradera den om du lägga till komponenter senare.

Sammanfattning

För att bestämma de bästa företagsdatorer, prestanda var prioritet. För att utvärdera prestanda, vi tittade på processorns Passmark poäng, en industri benchmarking poäng skickats in av faktiska användare. Sedan vi analyserat RAM och lagring, följt av anslutning och expansionspotential. Den bästa affärs Datorn måste kunna hantera alla dina nödvändiga program utan att sakta ner, och det måste kunna lagra alla dina filer. Som ett resultat, är Dell OptiPlex bland de bästa affärsdatorer tillgängliga.

Den bästa delen av OptiPlex 9020 är processorn, vilket är en Intel Core i7-4790. Denna processor har en 8-MB cache och en bas hastighet 3.6GHz. Den Passmark poäng är 10.017. Detta är bland de högsta poängen i vår granskning. Den högsta är 11.000. Denna värdering indikerar att processorn är lätt kapabel att hantera betydande multitasking och dataintensiva uppgifter.

Vi bestämde att 6000 var den lägsta Passmark betyget för en processor för att ha en tillräcklig multitasking förmågor. Eftersom en ökning med 3000 i en poäng är reflekterande av en exponentiell ökning av bearbetningsförmåga, är i7-4790 mer än dubbelt så kraftfull som den minsta tveksam kravet.

OptiPlex 9020 har 8 GB minne, vilket är standard för en kontorsdator. Detta är tillräckligt RAM för att säkerställa ditt företag kan göra flera saker utan att uppleva dips i prestanda. De flesta företagsrelaterade program är inte dataintensiv, så 8GB RAM ger dig gott om utrymme att köra många program samtidigt. Den enda nackdelen är att du inte kan uppgradera minnet innan köp, vilket är viktigt om du använder dataintensiva program som 3D-rendering eller videoredigeringsprogram. Däremot kan du manuellt installera upp till 64 GB RAM till moderkortet, vilket ger dig en stor flexibilitet för framtida tillväxt.

Hårddisken har 500GB lagringsutrymme, vilket är en besvikelse. De flesta företagsdatorer börjar på 1 TB lagringsutrymme. Men om du handskas med videor, grafik och ljud, då kan du uppgradera till en 2-TB hårddisk. Med fyra kortplatser, har du möjlighet att manuellt installera ytterligare hårddiskar som behövs.

Med åtta USB 2.0-portar och fyra USB 3.0-portar, har du många alternativ för att koppla in externa enheter som flash-enheter, skannrar och kortläsare. De flesta elektroniska apparater som kommunicerar med en dator ansluter via en USB-port. USB 2.0 är fortfarande den vanligaste USB-port, men USB 3.0 är den snabbaste.

En nackdel med OptiPlex 9020 är det 290-watt nätaggregat. De bästa företagsdatorer har en nätdel rankade mellan 460 och 490 watt. Detta är viktigt för att lägga till komponenter som extra hårddiskar och optiska enheter. En svag nätdel begränsar datorns förmåga att expandera med ditt företags behov. Lyckligtvis kan du uppgradera strömförsörjningen.

Dell OptiPlex 9020 är en kraftfull affärsdator eftersom det kommer med en quad-core processor och 8 GB minne. Men bara har en 500 GB hårddisk, och nätaggregatet är på den svaga sidan. Denna lilla affärsdator utför, men det saknar lagring och expansionsmöjligheter av de bästa persondatorer i vår granskning.