bästa allt i ett st – Acer Aspire 2017

Vi har granskat två olika Acer datorer som en del av vår lineup av allt-i-ett datorer: Aspire U5 och Aspire Z3 (du kan läsa vår recension av Z3 här). Båda är i samma prisklass och billigare än någon annan allt-i-ett som vi tittat på. De kör Windows 10, har 1080p skärmar och har inbyggda DVD-RW-enheter. Men i flera viktiga områden, såsom processorkraft, är Aspire U5 underlägsen Z3. Eftersom de sitter i samma prisklass, skulle vi rekommenderar Z3 för de flesta människor över U5.

Sammanfattning

Hjärtat i Aspire U5 är dess processor, en Intel Core i5-4210M. Det faktum att det är två generationer gammal är inte nödvändigtvis ett problem, som äldre högkvalitativa processorer fortfarande kan överträffa sina nyare alternativ. Tyvärr är det i5-4210M en budget chip, och dess prestanda återspeglar detta. Passmark, en av de bästa oberoende källor för CPU tester, listar i5-4210M s sammanlagda poäng som 4214. För sammanhang är 5000 vår utgångspunkt för tillräcklig prestanda i moderna datorer. Denna processor kommer i mycket lägre än baslinjen.

U5 använder också integrerad grafik i stället för ett dedikerat grafikkort. Med tanke på dess pris, det är inte en stor överraskning: Diskreta grafikkort är dyra, särskilt för allt-i-ett datorer. Kvaliteten på integrerad grafik är knutna till kvaliteten på processorn, så som dess processor U5 grafik är subpar.

U5 chassi är hem till två USB 3.0-portar och tre USB 2.0-portar. Mer 3.0-portar skulle ha varit bättre, eftersom den nya standarden är bakåtkompatibel med de flesta 2.0-enheter. Ändå, om du försöker att koppla in flera helt nya kringutrustning, kommer det inte vara ett problem. Det finns en enda HDMI-utgång så att du kan ansluta en bildskärm och använda en inställning för flera skärmar, men se upp: den integrerade grafik kan ha svårt att skjuta så många pixlar på en gång.

Det är klart att Acers Aspire U5 är en äldre PC linje. Företaget har integrerat nyare hårdvara i sin Z3 linje, och prestandaskillnaderna är stora. I dessa typer av situationer, förväntar vi oss tillverkare att sänka sina priser på de äldre modellerna, men vid tidpunkten för denna översyn, har Acer inte.

Du vill utan tvekan den bästa allt-i-ett dator din budget kan hantera. I Acers fall känner vi Z3 representerar bättre vad som finns tillgängligt vid detta pris punkt än Aspire U5. För de flesta människor, är Acers andra system sannolikt bättre köp.