bästa bärbara datorer – Asus Zenbook UX305, 2017

Asus Zenbook UX305 marknadsförs som den tunnaste bärbara datorn i världen. Vi är inte säker på om detta är korrekt eller inte, men det är verkligen den tunnaste bärbara datorn i vår granskning. Vid 0,5 inches och bara 2,6 pounds, rivaler portabilitet tabletter. Den har en av de bästa displayer, över genomsnittet batteritid och 8 GB minne – alla egenskaperna hos de bästa bärbara datorer på marknaden.

Sammanfattning

Med data som sammanställts från tester utförda av vår systersajt, Laptop Mag fick Zenbook UX305 ges en klass för displayen. Upplösningen på skärmen i basmodellen är 1920 x 1080, vilket är högre än genomsnittet. Detta är en tillräcklig upplösning för full HD-innehåll, som filmer och tv-program. Du kan uppgradera till en modell med en 3200 x 1800 skärm. Ju högre upplösning ger en skarpare bild, även om innehållet gjordes för högupplöst visning. Den färgåtergivning och skärmens ljusstyrka inte testa på toppen, men det var tillräckligt bra för att få en hög kvalitet.

Den största nackdelen är under genomsnittet B- prestanda, vilket är ett resultat av en svag 0.8GHz processor i kombination med hög upplösning. Intel Core M-5Y10 processor är helt enkelt inte lika bra på multitasking och bearbeta data som Intel i5 eller Intel i7-processorer. Dock är Core M effektivare – Zenbook batteritid är 9 timmar och 38 minuter, vilket är den tredje längsta i vår granskning. Dessutom är effektiviteten tydligt i driftstemperaturen på undersidan, som mättes vid en relativt svala 93 grader efter 15 minuters strömmande video.

Den UX305 är en av de få bärbara datorer som börjar med 8 GB minne, vilket är dubbelt minnet av de flesta bärbara datorer. Detta är gott om minne för de flesta program, även dataintensiva program som Photoshop. Som programvara blir mer komplicerat, 8 GB minne garanterar att du inte kommer att behöva uppgradera din bärbara dator i flera år. Nackdelen med detta är att du inte kan uppgradera till en modell med ännu mer minne. Du är begränsad till 8 GB i basmodellen.

Den UX305 bas modell levereras med 256GB lagringsutrymme, vilket inte är mycket, men enheten är en SSD, vilket förbättrar prestanda. Med SSD, dina program reagera snabbare, systemet startar upp snabbare, och du behöver inte oroa dig för rörliga delar slits ut. Om 256GB räcker inte, kan du uppgradera till 512 GB SSD, som fortfarande inte är en hel del lagringsutrymme. Om du har en hel del musik och video, behöver du en extern hårddisk eller molntjänst för att komplettera din lagring.

Zenbook UX305 har inte high-end prestanda av de bästa bärbara datorer, men det har displayen, batteritid och bärbarhet för att göra det en stor bärbar dator för studenter och människor på språng. Den supertunna ram och ljuskroppen innebär att det är mindre och lättare än de flesta läroböcker. Du kan lägga den i väskan och glömma det medan du går runt campus eller till närmaste caféet.