bästa bläckstråleskrivare – HP Envy, 2017

Om du vill ha den bästa bläckstråleskrivare för dokument, det finns ingen slå HP Envy 5540 All-in-One. Med bäst i klassen utskriftskvalitet, visar det sig nästan felfria dokument konsekvent. Men det finns mycket mer till en skrivare än stora utskrifter och Envy 5540 saknas flera viktiga funktioner som kan göra dig ompröva hur mycket du behöver att obefläckad utskriftskvalitet.

Sammanfattning

Den enastående aspekten av skrivaren är dess dokumentutskrift, som rankas bäst i alla våra provföremål tack vare sin skarp text och orörda, felfri utskrift i både svartvitt och färg. Kvalitet kommer på bekostnad av hastighet, men med dokument genomsnitt hastigheter på 9,5 sidor per minut (svartvitt) och 7,5 ppm (färg).

Fotoutskrifter är också mycket bra, med bra färgkvalitet och detalj och rimligt snabba hastigheter för en fotokvalitet bläckstråleskrivare – 1,3 bilder per minut.

Tyvärr, för alla bra kvalitet, har det några av de dyraste utskrift av gäng, i genomsnitt 21 cent per sida. Detta kommer faktiskt vara värre i praktiken, eftersom Envy 5540 använder en enda patron för cyan, magenta och gult bläck; när en färg tar slut måste du ersätta alla tre. Som sagt, HP inte erbjuder hög kapacitet bläck, som minskar kostnaderna till 16 cent per sida, och det ger även rabatt bläck genom e-post via sin InstantInk prenumerationstjänst.

När det gäller pappershantering, har det en ganska vanlig 125-sida pappersmagasin, vilket är något mer än den grundläggande 100-sida fack som används av de flesta konkurrenter, men inte mycket. Den medföljande 15-arks fotomagasin är faktiskt under genomsnittet kapacitet, så det är en tvätt.

Som trådlösa bläckstråleskrivare går, är det också saknas vissa trådbundna anslutningar du kanske vill, som en trådbunden Ethernet-anslutning för nätverk och inbyggd faxfunktion. I en nästan oförlåtlig synd i en multifunktions bläckstråleskrivare, har det också några alternativ för direkt utskrift utan dator. Det finns inga portar eller anslutningar för att ansluta en kamera, med hjälp av USB-minne eller till och med skriva ut från ett minneskort. Det har trådlös utskrift stöd för iPhones och iPads tack vare Apple Air Play, men utan stöd för Google Cloud Print i produktspecifikationerna, kan din enda alternativet att använda HP: s egenutvecklade app för din Android-enhet.

HP Täcker Envy 5540 med en standard ett års garanti och par detta med fler supportalternativ än de flesta företag erbjuder. Om du vill nå dedikerad supportpersonal, kan du göra det via telefon eller e-post. Du kan nå ut via sociala medier eller chatt direkt via HP: s webbplats. Du har också tillgång till stödmaterial via hemsidan, med en sökbar online manual, felsökningsverktyg, vanliga frågor och kundsupport forum.

HP Envy 5540 är en över genomsnittet dokument skrivare med en under genomsnittet uppsättning funktioner, som saknar grundläggande direkta utskriftsfunktioner och sadla dig med dyra bläck som behöver täta byten. Medan utskriftskvaliteten är bland de bästa, resten av skrivarens specifikationer långt ifrån de topprankade modeller på vår uppställning.