bästa bluetooth mus – Microsoft Sculpt Touch, 2017

På ytan, Microsoft Sculpt Touch ser ut som en billig plast mus med en traditionell droppform. Detta kunde inte vara längre från verkligheten. Kroppen är gjord av tunga, fast plast med tryckkänsliga sensorer optimerade för Windows 8. Bluetrack optiska sensorn visat sig vara en av de mest exakta sensorer på varje yta vi testat det på, och droppform gör den här musen en utmärkt passform för vart och ett av de tre grepptyper – palm, fingertopp och klo. Av dessa skäl har det tjänat Top Ten omdömen om Silver Award för bästa Bluetooth-mus.

yta Noggrannhet

Den Sculpt Touch har Microsofts Bluetrack optisk sensor, som företaget hävdar fungerar på alla ytor utom spegel och glasytor. Vi testade det på laminat, trä, marmor, matta, denim och glas. Det var exceptionellt noggrann på varje yta, även glas. I själva verket var det lika noggrann på glas som det var på laminat, scoring 99 procent. Alla de andra ytor scored 95 procent utom mattan, som scored 90 procent. Ändå varje yta var över genomsnittet. Oavsett om du sitter på golvet i en flygplats eller arbetar på ett kafé, kommer musen fungerar bra utan en musmatta.

Sensorn har en upplösning på 1000 dpi, vilket ger en naturlig känslighet. Det är inte alltför snabba att hoppa när du flyttar, och det inte släpar efter när du flyttar snabbt. Denna typ av upplösning är vad de flesta människor känner till, vilket är anledningen till att markören svaret känns inte skiljer sig från det trådbundna mus. Den enda nackdelen är bristen på en justerbar upplösning, vilket är en avancerad funktion som kan vara viktigt om du är en grafisk designer.

Den Sculpt Touch är inte det minsta musen vi granskat, men det fortfarande gjorde 90 procent för bärbarhet. Det är ungefär lika stor som ett ägg. Det kommer att passa in i en datorväska eller ryggsäck utan några problem. Du kan även passa i fickan.

Till skillnad från andra trådlösa Microsoft möss, är den kompatibel med alla versioner av Windows och Macintosh-datorer, även om den är optimerad för Windows 8. Det är vanligt att Microsofts möss är oförenliga med de operativsystem som inte är Windows 8.

Den har fem funktioner, vilket är typiskt. Flera av funktionerna är beröringskänsliga, liksom 360-graders rullning. Rullnings sensorn har en konstig känsla. Du stroke det grå fältet för att rulla en skärm eller zooma in eller ut medan du håller kontrollknappen, men du kan känna små vibrationer som du stroke rullningslisten. Det verkar överflödig.

Funktionalitet

Batteriets livslängd beräknas till nio månader, vilket är den längsta batteritiden av alla Bluetooth-mus vi testade. Den använder två AA-batterier, som är den näst bästa sak att ha ett laddningsbart batteri, eftersom AA-batterier är allmänt tillgängliga. Vi bör dock notera att batteriets livslängd är en uppskattning som tillhandahålls av tillverkaren baseras på en genomsnittlig datoranvändning.

Den droppform gör Microsoft Touch en av de mest allmänt bekväm möss tillgängliga. Det ger stöd till handflatan om du föredrar palm grepp, men den är liten nog att rymma både fingertopps och klo grepp. Du kan hitta en trådlös mus med en bättre palm, fingertopp eller klo grepp, men du kommer inte hitta många möss som rymmer varje så bra. Designen är också ambidextert, vilket innebär att du inte behöver köpa en specialversion av det om du är vänsterhänt.

Microsoft tillhandahåller en treårig garanti med Sculpt Touch, vilket leder industrin. Du kan kontakta kundtjänst via telefon, e-post eller webbplatser för sociala nätverk som Twitter. Du kan också ladda ner manualer och drivrutinsuppdateringar. Den enda stödfunktionen saknar är en FAQ sida. Detta är dock en enkel produkt som inte bör kräva mycket stöd.

Microsoft Sculpt Touch är bland de bästa Bluetooth-möss tillgängliga. Den Bluetrack-tekniken gjorde höga betyg på varje yta vi testade på, inklusive glas. Den har fem funktioner med beröringskänsliga gester optimerade för Windows 8, men det fungerar bra på äldre Windows och Mac. Den enkla droppform är utmärkt för vad grepp typ du föredrar.

mus Design

Hjälp och support

Sammanfattning