bästa externa hårddiskar – LaCie Rikiki USB 3.0 2017

Om någon bärbar hårddisk kan beskrivas som sofistikerade, skulle LaCie Rikiki USB 3.0 vara att enheten. Enheten är utan tvekan den mest eleganta på vår lineup av externa hårddiskar, med en slät aluminiumhölje som är lika hållbart som det är elegant. Utöver sin distinkta design erbjuder den externa hårddisken fantastiska bärbarhet och användbara funktioner.

Sammanfattning

Rikiki bärbar hårddisk har en USB 3.0-anslutning. Den senaste versionen av USB kan leverera maximal dataöverföringshastighet av 5 gigabit per sekund, men Rikiki faktiska överföringshastighet verkar något långsammare än många jämförbara bärbara hårddiskar. Dock är eftersläpningen inte troligt att märkas om du överför stora mediefiler. Enheten är tillgänglig i både 500 GB och 1 TB lagringskapacitet.

Som vi nämnde tidigare, den externa USB-hårddisken robust aluminiumhölje kombinerar smakfullt stil med funktion. Chassit är elegant men hållbara och ger maximalt skydd för sina känsliga inre komponenter. På bara sex uns, är Rikiki extremt portabel. Vår enda klagomål med den faktiska utformningen av den bärbara hårddisken är dess skarpa hörn; de verkar som om de kunde lätt mar hud och gnaga sig igenom fickor över tiden.

Rikiki USB 3.0 erbjuder inte alla de funktioner som vi såg i vår bästa externa hårddiskar översyn, men de det har är de vi skulle överväga det viktigaste. Frekvensomriktaren har enkel plug-and-play, vilket innebär att du inte behöver konfigurera den innan du kan börja säkerhetskopiera filer till den. Den externa hårddisken kommer också med inbyggd programvara för säkerhetskopiering och hårdvarubaserad kryptering. Även om denna typ av kryptering är normalt säkrare än mjukvarubaserad kryptering, är det bara 128-bitars AES-kryptering. De flesta bärbara hårddiskar är utrustade med 256-bitars kryptering, men båda ger tillräcklig säkerhet.

Rikiki är en enkel och elegant bärbar hårddisk som erbjuder fantastiska bärbarhet och grundläggande funktioner. Även om driv s överföringshastigheter och hårdvarubaserad kryptering definitivt lämnar övrigt att önska, LaCie Rikiki USB 3.0 visar sig vara en stor kompletterande lagringsalternativ så länge hastigheten är inte högsta prioritet.