bästa externa hårddiskar – mitt pass 2017

Western Digital är en lång tid pionjär hårddisk teknik, som erbjuder en imponerande rad av avancerade bärbara externa hårddiskar. Tillverkarens My Passport är en sådan enhet, som tjänar vår Top Ten Recensioner Gold Award i vår granskning av de bästa bärbara hårddiskar. Denna enhet ger maximal lagringskapacitet och ultrasnabb backup i en kompakt och tålig chassi – allt till ett pris som inte kommer att ge dig klistermärke chock.

Prestanda

My Passport har enastående prestanda som rivaler som dyrare bärbara hårddiskar. En 3,0 USB-port möjliggör snabb dataöverföring mellan den externa enheten och datorns inbyggda hårddisk. Anses vara den nya standarden i datoranslutning, USB 3.0 ersätter USB 2.0 och har stöd för hög hastighet dataöverföringar. My Passport har en maximal överföringshastighet på 5.120 megabit per sekund – en hastighet som överträffar de av externa hårddiskar med en USB 2.0-port.

Standarden lagringskapacitet My Passport-disken är 500GB, men Western Digital har även 750 GB och 1 TB versioner. Som sådan erbjuder enheten en av de lägsta kostnad per gigabyte förhållandet mellan en bärbar hårddisk på vår lineup, vilket gör det ett bra alternativ om du söker maximal lagringsutrymme för lägsta möjliga kostnad.

My Passport är passande namnet, med tanke på att själva enheten är ungefär samma storlek som en faktisk pass. Väger ca 8 uns och mäta bara inches i djup och bredd, är My Passport den minsta och en av de lättaste bärbara hårddiskar på vår uppställning. Ytterligare förbättra enhetens totala bärbarhet är det faktum att det är bussdriven, vilket innebär den externa hårddisken använder en enda kabel för både dataöverföring och strömförsörjning – en praktisk funktion som finns på de flesta bärbara hårddiskar.

Frekvensomriktaren har också en enda blå lysdiod som lyser när verksamheten sker inom enheten, och fyra små gummifötter som gör det möjligt för enheten att sitta säkert på vinklade ytor. Det sistnämnda är en mindre men användbar design funktion som ser till att den externa hårddisken kommer att stanna kvar när det är i bruk.

I ett försök att minska sin klimatpåverkan, Western Digital valt att använda återvunnet material för bärbar hårddisk hölje. Även plast kan tyckas mindre än fast, är enheten förvånansvärt tåliga och är byggd för att tåla några mindre missbruk, trots att de inte har någon inbyggd i droppskydd som några av de andra externa hårddiskar på vår lineup göra. Vår största klagomål med driv design är att den högblank plast verkar locka fingeravtryck och fläckar. Detta är dock kosmetiska oro obetydlig och sannolikt inte kommer att vara mycket av ett problem för de flesta potentiella köpare.

Design

Med fokus på kompakt design och hög prestanda, kan ytterligare funktioner ofta verka som en eftertanke på många externa hårddiskar – inte så med My Passport. Den driv olika funktioner är användbara, mångsidig och skräddarsydd för enkelhets skull. My Passport-modellen kommer förinstallerad med bolagets egenutvecklade WD Smartware.

När ansluten till en dator är enheten presenteras som två separata enheter: en vanlig extern hårddisk med utsedda lagringsutrymme och en 450 MB enhet som innehåller fabriksinstallerade program. Denna dubbla konfiguration ger enheten enkel plug-and-play och hjälper till att förhindra dig från att oavsiktligt radera eller förlora den medföljande programvaran.

WD Smartware är i huvudsak tre ansökningar paketerade i ett praktiskt paket, med ett lättanvänt och intuitivt visuellt gränssnitt. Bunten innehåller väsentliga driv programvara som tillåter dig att installera enheten och hantera olika driv inställningar. Dessutom finns det säkerhetskopiering och fil hämtning programvara.

Säkerhetskopiering av data kan säkert vara en börda, men vi älskar hur enkelt och bekvämt det Smartware gör säkerhetskopiera data. Du väljer helt enkelt filerna (t.ex. musik, bilder, Word-dokument, etc.) på datorn som du vill säkerhetskopiera till den bärbara hårddisken. När en fullständig säkerhetskopia skapas, behöver du inte oroa dig för att utföra ytterligare säkerhetskopior eftersom programvaran kommer automatiskt utföra inkrementella säkerhetskopieringar varje gång du ansluter den bärbara hårddisk till datorn. Detta innebär att programmet bara kommer att säkerhetskopiera filer som är nya eller har ändrats sedan förra gången den var ansluten.

Dessutom ger programmet en fil hämtning funktion, som kan återställa filer och hela mappar som har oavsiktligt bort från enheten. Denna funktion kan också användas för att hämta äldre eller arkiverade filversioner. För tekniskt kunniga användare kan programvarans avancerade inställningar användas för att ställa specifika kataloger och fil tillägg för att synkronisera varje gång den bärbara hårddisken är ansluten Dessa mjukvaruverktyg är endast kompatibel med Windows-maskiner. Men själva enheten fungerar med både Windows och Mac-datorer.

My Passport-disk lyser också när det gäller säkerhetsdetaljer, som är absolut nödvändigt för bärbara hårddiskar som innehåller känslig eller personlig information. Vi vill att enheten har lösenordsskydd och 256-bitars hårdvarubaserad kryptering för att begränsa obehörig åtkomst till enheten. Denna typ av kryptering skyddar data med hjälp av en nyckel som innehåller 256 bitar, vilket gör det mycket svårt – om inte omöjligt – att dekryptera data utan vederbörligt tillstånd.

Funktioner

My Passport portabel hårddisk och dess medföljande programvaran är extremt lätt att använda, men om du upplever några tekniska problem eller tillverkningsfel, erbjuder Western Digital en rad användbara hjälp och support. Till att börja med kommer den externa hårddisken med en två års garanti. Även om det är definitivt bättre än ett års garanti, vi är lite besviken med garantin eftersom många bärbara hårddisk tillverkare erbjuder garantier som spänner över tre år eller mer. För att garantin ska gälla, måste du registrera den bärbara hårddisken genom produktregistrering avsnittet om Western Digital webbplats. De två års garanti börjar på inköpsdatum, oavsett när du registrerar din externa hårddisk.

Garantin för denna extern hårddisk kan vara mediokra, men Western Digitals kundtjänst är lyckligtvis inte. Tillverkarens webbplats värd ett överflöd av nyttiga resurser, inklusive en kunskapsbas och frågor som är specifika för var och en av sina produkter, inklusive My Passport. Det finns också användarforum (kallas diskussioner), och företaget ger direkt kundsupport via e-post och telefon.

Hjälp och support

Western Digital My Passport allenarådande bland de produkter på vår extern hårddisk översyn. Den bärbara hårddisk erbjuder imponerande hastighet och universell kompatibilitet genom en bakåtkompatibel USB 3.0-port. Dessutom sömlöst förenar den externa hårddisken i alla miljöer, och dess eleganta, minimalistiska linjer och kompakt bygga gör det till en attraktiv och pragmatisk enhet för on-the-go-användare.

Sammanfattning