bästa externa hårddiskar – WD Elements 2017

Western Digital Elements kan vara den mest nakna ben bärbar hårddisk på vår bästa externa hårddisken recensioner lineup, men det betyder inte att enheten inte är värt en titt. Driv har enkel plug-and-play direkt ur lådan. Även om det saknar de flesta av de funktioner som är gemensamma för top-notch externa hårddiskar, levererar den prestanda och utmärkt tillförlitlighet Western Digital är känd för.

Sammanfattning

Dessa dagar, de flesta externa hårddiskar utrustad med en USB 3.0-port, och Elements enheten är inget undantag. Frekvensomriktaren har högsta överföringshastigheter på upp till 5120 megabit per sekund. Den levereras i en praktisk samling av lagringskapacitet, inklusive 500GB, 750GB och 1 TB. Vi var mindre än glada med driv övergripande funktionalitet. Den saknar många av de funktioner som vi såg i externa hårddiskar, inklusive program för säkerhetskopiering och någon typ av kryptering.

Den bärbara hårddisk exteriör verkar obestridliga, men vid närmare inspektion, har enheten några anmärkningsvärda designaspekter. Till att börja med är matt plasthölje mer reptålig och mindre benägna att fläckar än andra externa hårddiskar på vår uppställning. Dessutom basen av enheten har små gummidynor som är knutna till den för att hålla enheten säkert på plats. Även om det inte är det lättaste enheten bland dem på våra externa hårddisk recensioner, är Western Digital Elements hårddisk fortfarande ganska portabel.

Ett område vi var mindre än nöjda med den bärbara hårddisken kompletterande hjälp och stöd – det vill säga dess otillräckliga ett års garanti. Vi anser att externa hårddiskar bör ha en garanti inte mindre än två år för att säkerställa att de kan hålla upp mot mindre missbruk som uppkommit genom daglig transport och tung användning. Det är också en besvikelse med tanke på framträdande av Western Digital varumärke och det faktum att många av tillverkarens övriga externa hårddiskar har två-, tre- och även fem års garanti.

Element brist på garanti Trots Western Digital erbjuder flera omfattande och informativa resurser på sin webbplats, inklusive vanliga frågor och produktlinjer anpassade speciellt för denna extern hårddisk. Om du behöver hjälp med felsökning med den externa USB-hårddisk, Western Digital erbjuder en-mot-en kundsupport via e-post och avgiftsfritt telefonnummer.

De utan krusiduller Western Digital Elements erbjuder enastående plug-and-play, men det är sannolikt att misslyckas om du söker en funktionsrik eller mycket hållbara extern hårddisk. Dock är enheten en perfekt passform om din enda prioritet i en extern hårddisk är användbarhet och bärbarhet.