bästa Firewire-kablar – Hosa Technology FireWire 800-kabel

Den Hosa Technology FireWire 800-kabel är en ganska vanlig kabel; Det finns inget fint i sin design, men den gör sitt jobb väl. Hosa Technology erbjuder en mängd olika FireWire-kablar och längd alternativ, även om vi tror att dessa bör omfatta längre alternativ än vad som finns. Företagets hjälp och supportsida begränsas till stöd för sina icke-FireWire poster. Av dessa skäl, Hosa: s kabel landar i åttonde plats på vår FireWire-kablar uppställning.

Funktioner

Detta Hosa Technology FireWire 800-kabel har en 9-polig-till-9-stifts (hane-till-hane) kontakt med konstant signal hastigheter på 800 Mbps (megabit per sekund), vilket gör den perfekt för att ansluta datorn till en extern FireWire-hårddiskar och skivbrännare. Eftersom Hosa Technology FireWire 800 signalhastigheten är konsekvent, dessa kablar är också bra för professionell och konsument videoredigering med icke-linjär redigering (NLE) programvara.

Apple ingår ursprungligen FireWire 400 (6-pin) portar på sina high-end PowerMac stationära datorer – och därefter på dess andra Mac-datorer i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet – som ett sätt att locka videoredigerare att använda Apple-datorer och bolagets dåvarande nya Final Cut Pro och iMovie NLE program.

Som med liknande FireWire-kablar, dessa Hosa Technology kablar är välbyggd och tålig. De är gjorda för att tåla normalt slitage, och för att skydda kablarna från eventuella störningskällor (radiofrekventa elektromagnetiska och andra) som kan bromsa eller stoppa signal genomströmning hastighet.

Kablarna ‘färg är silver, som tillsammans med svart, är en ganska vanlig färg för FireWire, USB och andra kablar. Detta gör det svårt att hålla kablarna organiserade, och när du har några av dem, kan det bli en enda röra. Vi rekommenderar att du använder etiketter för att hålla koll på dina kablar.

Hosa Technology erbjuder ett brett utbud av FireWire-kablar och längder, inklusive FireWire 800 (9-pin) och FireWire 400 (båda 6-pin och 4-pin). Längder börjar på 1,5 fot och nå upp till 15 fot. Företaget har också en mängd olika FireWire 800 till FireWire 400-kablar som innehåller både 6-pin och 4-pin modeller.

Val

FireWire 800 till 400 (6-pin) kablar är idealiska om du ansluter en äldre extern enhet med en 6-stifts FireWire-port till en dator med en FireWire 800-port. FireWire 800 till 400 (4-pin) kabel är bra om du behöver för att fånga video från en digital-video eller HD-kamera med en 4-pin-port.

Det finns inte många hjälp och supportalternativ tillgängliga för Hosa Technology FireWire 800-kabel. Även Hosa ger en FAQ sida, har det uppgifter om sina andra tekniker men inte dess FireWire kablar. Däremot kan du kontakta Hosa Technology kundsupport via e-post eller telefon om du har några problem eller frågor. Du kan också anmäla sig till bolagets nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om de senaste Hosa Technology nyheter. Företagets hemsida har en nyhetssektion också.

Hosa Technology FireWire 800-kablar är en solid val, och Hosa breda utbud av FireWire 800 och 400 (båda 6-pin och 4-pin) kablar visar bolagets engagemang för tekniken. Bristen på tillräcklig hjälp och support bör inte avskräcka dig från att använda sina FireWire-kablar. Förutom att förbättra stödet för sina kablar, skulle vi vilja se Hosa lägga längre kabellängder till sitt val av FireWire-kablar.

Hjälp och support

Sammanfattning