bästa flatbäddsskannern – HP Scanjet G3110

HP Scanjet G3110 är en av de bästa i världen för vår flatbäddsskanner översyn. Ingen konkurrent erbjuder direkt jämförbar hårdvara och mjukvara kompetens för priset. Den Visioneer OneTouch 9520 driver en nära andra, men det kommer inte att spela med Mac och det kan inte matcha HP: s gråskala scanner bitdjup. Epson Perfection V30 driver ett närbeläget tredje men det också inte kan matcha gråskala skanner bitdjup av HP, och den saknar en OH-adaptern så att den inte kommer att skanna diabilder eller negativ.

attribut

HP Scanjet G3110 har de bästa hårdvara och mjukvara funktioner i $ 100 flatbäddsskanner marknaden. Maximal skanningsstorlek är 8,5 x 11,7 inches. Kommunikation med den bifogade PC eller Mac är via en USB 2.0-port. Skanningen ljuskällan är en kall katod lysrör. Den sökmotorn är en Charge Coupled Device (CCD). Charge Coupled Device teknik konkurrerar med en nyare teknik som kallas Kontakta bildsensorer (CIS). I stället för det system av speglar och linser som CCD sysselsätter, CIS skannrar producera vitt ljus med hjälp av röda, gröna och blå lysdioder.

Det är sant att CIS möjliggör mer kompakt och bärbar skanner mönster som drar mindre ström än CCD-skannrar, men CCD har en längre fält fokus än CIS, vilket innebär att CCD är bättre kunna skanna rännorna tjocka böcker. Eftersom Scanjet använder CCD, drar det mer ström än en CIS scanner, vilket innebär att det krävs en extern strömadapter och kan inte dra tillräckligt med ström via USB-anslutningen på samma sätt som CIS skannrar.

HP Scanjet G3110 CCD motor, med sin större skärpedjup, lämpar sig för mer exakta genomsökningar av 3D-objekt, vilket gör det till ett utmärkt val för scanography, vilket är den framväxande praxis ordna objekt direkt på skannern för att skapa konstnärliga kompositioner.

Denna flatbäddsskanner har en imponerande utvidgning intervall: 10-2,400 procent i steg om en procent. Även med den relativa delen av speglar och linser som är nödvändiga för CCD förvaltar Scanjet fortfarande vara kompakt. CIS skannrar som Xerox 7600 och Canon CanoScan LiDE 200 är mer kompakt, eftersom de innehåller en mindre komplext optiskt system. Men CIS skannrar erbjuder lägre kvalitet genomsökningar än konkurrerande CCD produkter. Därför många köpare välja den något dyrare CCD-skannrar. Nyare teknik är inte alltid att föredra, även om det kostar mindre.

Eftersom det har en färgskanner bitdjup av 48 bitar, kan HP Scanjet G3110 skanna bilder vid en densitet av 4.800 x 9600 punkter per tum (dpi), vilket är tillräckligt för scanning av film. En sådan täthet eliminerar behovet av olika dokumentscanners och filmskannrar. Även det mänskliga ögat står inför utmaningen att skilja mellan 2,400dpi och 9,600dpi blir så rik densitet användbar av två skäl: hög densitet skannar kan förstoras utan märkbar försämring, och en delmängd av en skanning med hög densitet kan beskäras och sedan expand utan tydlig försämring. Notera att potentialen av en specifik flatbäddsskanner installationen för att uppnå den maximala teoretiska bild-scan densitet är en funktion av systemfaktorer, såsom tillgängligt diskutrymme och direktminne.

Enkel användning

För att tillåta användare att dra full nytta av dess förmåga att skanna film utan försämring inkluderar Scanjet en transparent media adapter inbyggd i locket. Adaptern rymmer fyra 35 mm diabilder eller fem 35mm negativramar. I en konkurrensutsatt område där gråskala scanner bitdjup är 16 bitar, går Scanjet utöver att stödja 48-bitars gråskala scanner bitdjup (256 gråskala nivåer).

Den medföljande HP Photosmart-programvara för Windows och Mac stödjer Optical Character Recognition, vilket gör skannade textdokument som ska redigeras. Programvaran stöder också borttagning av röda ögon, damm-och repor, och bleka färger restaurering.

HP har stöd för användarapplikationer som använder TWAIN. TWAIN är ett programmeringsgränssnitt och programvaruprotokoll standard som reglerar kommunikation mellan program och skannrar. Vissa människor tror att TWAIN är en akronym för “Teknik utan ett intressant namn”, men det faktiskt tar sitt namn från Rudyard Kipling dikt, “The Ballad of öst och väst”, som innehåller raden “Oh, är East East, och väst är väst och aldrig mötas de två. “The Scanjet är en TWAIN-aware enhet som kan samverka med TWAIN-kompatibla program som Photoshop och Microsoft Paint. Det finns också program som gör TWAIN medveten skannrar fungerar som en gemensam resurs över ett lokalt nätverk.

En stor bekvämlighet är att vanliga uppgifter såsom kopiera, skanna, skanna till e-post och skanna till PDF tilldelas en snabbvalsknappar. HP Scanjet G3110 fartyg tillsammans med en USB-kabel, nätadapter / nätsladd, CD-skivor med programvara och bruksanvisningar för Windows och Mac-datorer, installationsaffisch och garanti. Installationsaffischen är ett mästerverk av sekventiella piktogram som kommunicerar hur man får igång.

Garantin för amerikanska kunder är 90 dagar tillsammans med avgiftsfria telefonsupport. HP Support Forum har en “Scanning, fax och kopiering” där användare kan lägga upp problem och få lösningar och rekommendationer från andra användare samt HP-anställda. HP: s onlinesupport webbplats erbjuder många gratis online klasser som är tillgängliga 24/7.

HP Scanjet G3110 är den bästa av flatbäddsskannrar i $ 100 prisklass. Den stöder hög densitet bild skannar i färg eller gråskala. Utmärkt optik och införandet av en transparent media adapter gör det möjligt att scanna film medier med stor trohet och bekvämlighet. Dedikerade knappar gör det enkelt att kopiera, skanna, skanna till e-post och skanna till PDF. Den försökte och sant Charge Coupled Device teknik ger större skärpedjup än Kontakt bildsensorer stöd. Den halv tum skärpedjup stöds av CCD möjliggör en större variation av konstnärliga 3D scanographic applikationer än vad som föreskrivs av CIS, som har ett skärpedjup i millimeter. Den medföljande programvaran sviten är av hög kvalitet, och med denna vinnare av en ENERGY STAR-kvalificerade flatbäddsskanner, gör Mac-användare inte ta en baksätet till Windows-användare.

Hjälp och support

Sammanfattning