bästa kabelmodem – Netgear CMD31T, 2017

Netgear har flera olika modeller av kabelmodem, däribland CMD31T. Även om CMD31T är inte riktigt lika kapabel som de andra två Netgear modem på vår lineup, är det en bra kabelmodem för rätt personer. Det har certifierats av Cablelabs och UL, och det har en sval driftstemperatur. Netgear erbjuder också live chat support, vilket kan vara mycket användbar. Dock är CMD31T inte lika snabbt som de flesta andra modem på vår lineup, och det är inte förenligt med många kabelinternetleverantörer.

Sammanfattning

Av de fyra största kabel internetleverantörer i USA, CMD31T fungerar bara med en – Cox. Du kommer inte hitta denna kabelmodem på kompatibilitetslistor för Comcast, Time Warner Cable eller stadgan. Dock inte CMD31T arbeta med några mindre Internet ger. Om du prenumererar på Bright House Networks, Suddenlink Communications eller RCN, då kanske du vill överväga att använda denna Internet modem.

Den CMD31T bibehålls en av de coolaste arbetstemperaturer under våra tester. I genomsnitt kabelmodem på vår lineup sprang på 92,6 grader Fahrenheit. Den CMD31T lyckats hålla kallare än på 89,4 grader. Dessa är temperaturer vi mätt på plasthölje av CMD31T. Det faktum att denna kabelmodem svalare än många av de andra modem på vår lineup tyder på att det är effektivt med den effekt som används.

När det gäller hämtning och uppladdningshastighet är berörda, är CMD31T på en bit av en nackdel jämfört med de flesta andra modem som vi testade. Detta DOCSIS 3.0 kabelmodem har endast 4 x 4 kanaler bindning, medan de flesta av sina konkurrenter har åtminstone 8 x 4 kanaler bindning. Ett par har även 16 x 4 kanaler bindning. Vad detta innebär är CMD31T har en maximal teoretisk nedladdningshastighet på 172 Mbps, vilket är betydligt långsammare än vad du skulle få från en 8 x 4-modem. Ändå har de flesta människor inte har tillgång till riktigt snabb kabel internet, så CMD31T förmodligen inte kommer att hålla dig tillbaka mycket.

Netgear CMD31T är inte lika snabbt eller så kan de bästa kabelmodem på vår lineup, men det har en relativt sval driftstemperatur och bör vara snabb nog för de flesta människor. Den verkliga begränsningen är att CMD31T är endast kompatibel med fyra av de 10 största kabel internetleverantörer i USA. Men ändå, om du prenumererar på Cox, Bright House Networks, Suddenlink Communications eller RCN, sedan Netgear CMD31T kan vara en bra passform för dig.