bästa kabelmodem – Zoom 5341J, 2017

Zoom 5341J erbjuder kompatibilitet med de flesta av de stora kabelinternetleverantörer. Dess goda prestanda, anslutning till standarder och utmärkt design gör denna kabelmodem ett hållbart alternativ för hemnätverket. Den 5341J har vissa nackdelar att tänka på, men. Den kanske viktigaste är att det går varmare än andra kabelmodem.

Sammanfattning

Medan 5341J inte har nästan universell kompatibilitet av de två översta produkter på vår lineup, kan du fortfarande använda modemet med tre av de största kabelinternetleverantörer USA: s. Comcast, Time Warner Cable och Cox har alla 5341J på sina kompatibilitetslistor. Förutom de tre stora leverantörer, bör 5341J också arbeta med Bright House Networks, RCN och kabel One.

Tack vare 5341J s 8 x 4 kanaler limning, kan du få maximal teoretiska nedladdnings och uppladdningshastigheter på 343 Mbps och 131 Mbps, respektive. Naturligtvis kommer du inte faktiskt se hastigheter som snabbt i den verkliga världen. Överbelastning i näten och overhead kommer konspirerar mot dig. Ändå bör 5341J kunna hantera internet planer som får upp i 250 Mbps nedladdning område utan mycket besvär.

Detta är en av de snabbaste kabelmodem vi granskat. Det tog i genomsnitt till 29,8 sekunder för 5341J gå från en icke strömdriven tillstånd till fullt fungerande. Det är den näst snabbaste mätning vi spelade in, slagen fraktion av Arris Motorola SB6183 s 29,6 sekunder. Som jämförelse, den långsammaste internet modem på vår lineup tog 46,5 sekunder att nå full funktionalitet.

Tyvärr är detta också en av de hetaste kabelmodem vi granskat. Den 5341J bostäder hade en medeltemperatur på 97,9 grader Fahrenheit. Detta är inte alarmerande varmt, men det betyder att modemet inte hanterar el den drar mycket effektivt. Som kan leda till en kortare livslängd för enheten.

En sak som vi verkligen gillar om 5341J är att den har en strömknappen för att växla mellan på och av. Detta kan hjälpa dig att spara pengar på din elräkning. Varje liten bit kan hjälpa, särskilt när de flesta hushåll har många olika enheter som måste kopplas in eller laddas. Den 5341J har också en återställningsknapp, vilket är trevligt när du behöver felsöka problem med nätverket.

Medan zoom 5341J kanske inte är den bästa kabelmodemet på marknaden, fortfarande har mycket att erbjuda. Den är kompatibel med många olika internetleverantörer och kan ge dig tillgång till mycket snabb internet hastigheter. Hårdvaruknappar för makt och återställa hjälp att ställa in det kabelmodem bortsett från de andra. Vissa nackdelar, som den höga arbetstemperaturen, måste beaktas, men 5341J är ett bra alternativ för de flesta människor som använder Comcast, Time Warner Cable eller Cox för internet.