bästa ljudkort – Auzentech Auzen X-Fi Forte

Auzentech har varit i branschen under en mycket kortare period då de flesta ljudkort tillverkar. Däremot bolagets bristande erfarenhet inte visa sig i kvaliteten på arbetet som finns i kort som sin Auzentech Auzen X-Fi Forte. Även om detta kort kanske inte har alla klockor och visselpipor som finns i andra kort, erbjuder det ett antal funktioner som gör det mycket bättre än de inbyggda ljud. Det Auzentech Auzen X-Fi Forte är ett utmärkt val om du är ute efter att bara använda DTS eller vill köra koaxialkablar. Detta kort har specialiserat sig inom dessa områden och kommer inte att svika dig.

Audio Performance

Forte har en mycket bra utskrifts enda brusförhållande, som sitter på 112 dB, som i vår forskning är det minsta de flesta yrkesverksamma kräver. Tyvärr är det 112 dB endast utgång; ingångs SNR är ganska lite lägre och sitter på 98 dB, vilket är den lägsta av alla kort vi ses. Kortet kan hantera upp till 3 Vrms, som ger dig en liten spelrum i fall du upplever några spänningstoppar under inspelning eller något annat. Om du är en erfaren ljudkort användare kan du uppskattar det faktum att op-förstärkare är under drift. Den frekvensåtergivning är standard eftersom det varierar från 10 Hz till 42 kHz vid 96 kHz. Max samplingshastigheten är 24-bitars, medan upplösningen är 192 kHz för stereoljud. Emellertid är samplingsfrekvensen för flerkanalig uppspelning endast vid 96 kHz, vilket är en liten besvikelse.

En av de stora nackdelarna med detta ljudkort måste vara THD eller total harmonisk distortion. De flesta avancerade ljudkort på marknaden har en THD så låg som 0,0001 procent, medan Auzentech Auzen X-Fi Forte sitter på 0,006 procent. Detta kanske inte verkar så mycket, men det kan möjligen vara ett spel växlare för vissa ljudentusiaster.

Detta Auzentech kort kommer med en bra uppsättning av I / O-portar. Den har fyra 3,5 mm portar för att koppla in din dator surroundljudshögtalare. Den har en separat hörlursuttaget till skillnad från många av de andra ljudkort så att du kan lämna dig högtalare inkopplad och inte måste ta itu med att växla kablar. Den har också en mikrofonuttaget för alla online chat eller röstinspelningar som du vill göra. 10-pin ljud kan du ansluta den främre ljud- på kortet också, vilket gör mikrofon och hörlurar användning ännu enklare. Den sista porten på kortet gränssnittet är en kombination utgång S / PDIF som du kan ansluta till annan ljudutrustning som en A / V-mottagare via en optisk eller koaxialkabel.

Såvitt extra funktioner går, är det X-Fi Forte ganska saknas. Den extra det har, är dock WDM, som står för Våglängdsmultiplexering. WDM multiplicerar kapaciteten hos kommunikationssignaler via en optisk kabel. Alla som planerar att mata ut ljud från kortet till en annan enhet bör finna denna funktion till belåtenhet. Det är en PCIe (PCI Express) kort, som håller på att bli standard för de flesta ljudkort på marknaden. Creative X-Fi CA20K är inte den mest imponerande processorn på marknaden, men bör inte ha några problem med att köra din nya ljudkortet.

Även om denna lista över funktioner är ganska kort, gör Auzentech upp för det med sitt breda utbud av API-stöd. När det gäller ljudbibliotek och 3D-ljud positionering berörs stöder detta kort både OpenAL och Directsound. Den stöder EAX v5.0 HD för förbättrade ljudeffekter i spel. Förmedlaren stöd API använder ASIO för programvara och inspelning, samt både DTS Interactive och Dolby Digital Live för hårdvara. Tillsammans med DTS Interactive, det finns också DTS Neo: PC som används för att efterlikna surroundljud via stereohögtalare.

Samplingsfrekvens och upplösning

Det Auzentech Auzen X-Fi Forte är en middle-of-the-road produkten. Kortet kommer att bli en stor uppgradering från standard ombord ljud, men det kommer inte att blåsa dina strumpor som några av de andra korten vi granskat. Det betyder inte att det är ett dåligt kort alls. I själva verket, om du letar efter något grundläggande och behöver inte alla andra klockor och visselpipor, är detta ljudkort ett bra val. Det är långt mer kraftfull än den inbyggda ljud som ditt moderkort kommer med, så för grundläggande användare i synnerhet, det fungerar bra.

I / O-portar

Funktioner

API Standarder som följs

Sammanfattning