bästa netbooks – Lenovo ThinkPad 2017

Mini bärbara datorer anses tillgodose en mini nisch består av företagsanvändare, studenter och yrkesverksamma utbildning och resande familjer som vill ta sina medier med dem men ändå vill hålla kraft och prestanda i en bärbar dator över en tablett. Lenovo ThinkPad X131e netbook har en robust konstruktion som skyddar en kraftfull interiör. Dessa små bärbara datorer har en kraftfull AMD-processor med integrerad grafik och Dolby surroundljud. Denna netbook är inte ett spel kraftpaket som många high-end bärbara datorer, men när det kommer till netbook datorer, är ThinkPad utmärkt och tjänar vår Top Ten Recensioner Gold Award.

Prestanda

Den X131e modellen har en AMD-processor, men du inte skulle förlora datorkraft om du skulle få något med en Intel-processor. Denna netbook stöder en Fusion E2-1800 från AMD, som är en av företagets mest up-to-date processorer för denna storlek på laptop. Processorn har en 1,7 GHz hastighet, som är långsammare än genomsnittet för en vanlig bärbar dator, men för dessa allmänna användningsområden netbooks, är det över genomsnittet. Med AMD-processor, du fortfarande få integrerad grafik, vilket innebär att du inte kommer att använda denna enhet för att spela grafikintensiva spel. Men erbjuder Radeon HD 8000-serien grafikchip mer kärna och shader hastighet än många Intel HD-grafikkort.

Lenovo kommer med 4GB RAM, som är standard på nästan alla bärbara datorer. Du kan uppgradera till 8 GB om du vill ha lite mer minne för dina arbetsuppgifter. Basen modell levereras med en 500 GB hårddisk, vilket är mer än tillräckligt med utrymme med alla alternativ för molnlagring i dessa dagar. Det är lite konstigt att Lenovo tar en extra $ 240 att uppgradera till en 128 GB SSD-hårddisk. Även om det är en solid-state drive, betala så mycket pengar för mindre utrymme inte gör någon mening, även online moln lagring.

Även utan en SSD, kan den här datorn hålla en batteriladdning för åtta och en halv timme. Detta är högre än genomsnittet för netbooks och gör detta till en perfekt bärbar dator för on-the-go affärsmöten eller underhållande barnen på en lång bilresa. Dolby surroundljud lägger stort stöd för dina mediabehov.

Enheten har stöd för en 11,6-tums skärm med en anti-glare finish, vilket ger skärmen en bredare betraktningsvinkel. Det är bara en 1366-by-786-pixel display, men HD-upplösning gör filmer och andra media ser färgstarka med djup kontrast. En tjock ram försvarar LED panelen mot repor när du stänger skärmen. Du kan uppgradera till en pekskärm, men som kostar ett par hundra dollar mer.

Lenovo har en styrplatta och dess patenterade styrpinne, vilket är bra om du är en hardcore Lenovo fläkt. Annars har vi hittat styrplattan lyhörd och bra för alla uppgifter. Tangentbordet är upplagt så att nycklarna inte verkar klumpas ihop. Vi märkte verkligen hur lätt det är att skriva. Designen har förstärkt gångjärn tillsammans med rostfria gångjärn fästen och förbättrad chock prestanda, så denna netbook kan ta på effekterna av det dagliga livet på språng.

Design

Lenovo ThinkPad kommer med en HD-webbkamera som spelar in video i 720p. Det är inte idealiskt för svagt ljus, eftersom en stor del av bilden blir vimsig, men du kommer att tycka att detta är fallet med nästan alla bärbara datorer på marknaden. ThinkPad har tre USB 3.0-portar, som är en super-speed-port som överför data 10x snabbare än 2,0 föregångare. Detta innebär att du kan kopiera HD-filmer med filstorlekar som når upp till 25 GB i färre än två minuter, medan det skulle ta nästan 15 minuter att göra det via USB 2.0-port.

Det finns ingen optisk enhet på denna lilla laptop, men VGA och HDMI-adaptrar gör det enkelt att ansluta den till datorskärmar och även HDTV. Den modell som vi tittat på har inte en pekskärm, men du kan välja en om du köper en av de dyrare modellerna. Det är mer pengar, men en pekskärm ger dig mer hållbarhet och alternativ än en pekplatta eller en mus.

Lenovo erbjuder chatt kundtjänst om du bara inte vill vänta på telefonen eller ett e-postsvar. Det är snabbt, men ibland kan du bli ombedd att vänta på att överföras till rätt avdelning. Stödcentret är i jämnhöjd med hjälpresurser, inklusive forum, drivrutinsuppdateringar, mjukvarunedladdningar och erbjuder även ett sätt att diagnostisera och fixa din dator. Lenovo utbildningslösningar har ännu fler alternativ som inkluderar kurser på företagets datorer och även hur man använder Windows 8.

ThinkPad X131e från Lenovo passar olika livsstilar. Vare sig du är alltid på väg för företag, söker en dator för ditt barn till skolan eller om du är en lärare som vill uppgradera din skola linje av datorer, passar denna netbook modell räkningen. Den har tillräckligt med CPU och minne för att enkelt göra flera saker, och gott om förvaring. Det är robust nog att stå upp till nästan vad som helst.

Funktioner

Garanti och support

Sammanfattning