bästa solid state-enheter – Corsair Neutron Series GTX 2017

Corsair Neutron Serie GTX solid-state drive sticker ut från förpackningen med sin unika styrenhet och imponerande skrivhastigheter. Detta Corsair SSD använder en Link_A_Media eller LAMD, controller, och är RoHS-kompatibel. Det stöder också S.M.A.R.T. och TRIM, och har en inbyggd cache på upp till 128 MB. Installera Corsair Neutron Series GTX SSD är enkel också. Även om detta är en 2,5-tumsenhet Corsair fartyg enheten med en 3,5-tums monteringssats, så att den kan passa in i nästan alla riggen.

Sammanfattning

Den LAMD controller under huven på detta solid-state drive gör det möjligt att uppnå imponerande läs- och skrivhastigheter, tillsammans med möjligheten att komma åt dina data i 0,1 millisekunder eller mindre. Corsair Neutron serien GTX kan uppnå sekventiella läshastigheter på upp till 550MB / s, och sekventiell skrivhastigheter på upp till 470 MB / s. Den slumpmässiga skrivhastigheten är lika imponerande på denna enhet, toppning ut på 95.000 IOPS, eller inmatningsoperationer per sekund.

Corsair Neutron serien GTX SSD förbrukar lite mer ström än en vanlig solid-state-enhet, på 4.6W medan aktiv. Detta är dock fortfarande inte tillräckligt för att göra en märkbar buckla i strömförsörjningen. Solid-state-enheter har en betydande fördel jämfört med traditionella hårddiskar, eftersom de kräver mycket mindre ström för att fungera ordentligt. Detta SSD har också stöttålighet upp till 1500g, och en två miljoner timmar livslängd – en av de längsta bland de solid-state-enheter vi granskat.

Kapacitets alternativ för Corsair Neutron serien GTX är begränsade. Du kan välja mellan 120, 240 och 480GB kapacitet modeller. Dessa är bra alternativ, men priset för den största kapaciteten modell av denna enhet kan skrämma bort dig. Dessutom skulle det vara trevligt att se ett alternativ som är mindre än 120 GB, särskilt om inte planerar att använda denna SSD som en datalagringsstation.

Corsair erbjuder telefon och e-postsupport till sina kunder. Tyvärr, för att komma åt dessa funktioner måste du först registrera sig på Corsair webbplats. Detta är en mindre besvär, men det är en värt att påpeka eftersom många konkurrerande tillverkare inte kräva att få tillgång till deras tekniska stödfunktioner. Det är en bra avsnittet Vanliga frågor på Corsair hemsida, tillsammans med en community forum som tar upp problem från andra Corsair SSD köpare. Du kan också få tillgång till ett arkiv med Corsair SSD firmware-uppdateringar via community forum.

Corsair Neutron Serie GTX solid-state drive är ett utmärkt val om du letar efter för att komma in i en värld av SSD. Den LAMD controller och ombord cache göra denna enhet unik. Läs- och skrivhastigheter är top notch, och enheten kommer att bestå ett tag.