bästa solid state-enheter – OCZ Vertex 2017

Solid-state-enheter blir billigare för varje dag. Dessa enheter har flera betydande fördelar jämfört med traditionella hårddiskar. De använder mindre energi, är mycket mindre känsliga för mekaniska fel, och blåsa bort hårddiskar med sina läs- och skrivhastigheter.

Funktioner

När det gäller solid-state-enheter, kommer du inte hitta många bättre än OCZ Vertex. Detta SSD har den senaste tekniken tillgänglig för nybörjar konsument, inklusive den senaste controller från Indilinx och MLC NAND flash komponentteknologi. Dessutom är detta en av de snabbaste solid-state-enheter på marknaden. OCZ Vertex tjänar lätt Top Ten Gold Award för solid-state-enheter.

Den Indilinx Everest 2 controller är i centrum av OCZ Vertex. Everest 2 är den senaste controller tech från Indilinx, med stöd för alla av de nyaste växel som kommer ut ur SSD marknaden. Denna kontrollern stöder ett brett utbud av NAND flash minneskomponenter och stöder kapaciteter mellan 64GB och 2TB.

Detta är en multi-level cell (MLC) enhet, vilket innebär att flera celler är ansvariga för att lagra och överföra information. I motsats, single-level cell (SLC) flashminnes lagrar data i enskilda celler. SLC enheter förbrukar mindre ström än multilaterala kontroller och de har högre cell uthållighet. Men ett lager celler kostar mycket mer att göra än multi-level-celler. De flesta SLC enheter är för dyra för den allmänna datoranvändare. Den 34nm MLC-tekniken i Vertex är mer än tillräckligt för bearbetning hastigheter du behöver.

Den formfaktor Vertex SSD är 2,5 inches, så det kommer att passa i de flesta bärbara datorer utan några problem. Det kommer också med en 3,5-tums monteringssats, så att den lätt kan installeras i din dator. Eftersom Vertex har en SATA III-gränssnitt, är den kompatibel med ett stort antal bärbara och stationära datorer, och är bakåtkompatibel med SATA II-gränssnitt. De flesta datorer använder en Serial Advanced Technology Attachment (SATA) för att öppna kommunikation mellan hårddisken och resten av datorn. Anslutningen på denna SSD har en kommunikationshastighet på 6Gbps.

Denna SSD är en tunn 99,8 millimeter lång och 69,63 millimeter bred. Det är 9,3 millimeter hög och väger 101 gram. Eftersom det inte finns några rörliga delar i den här datorn lagringsenhet, behöver den inte en skrymmande design för att rymma större kapacitet. I själva verket, oavsett hur mycket lagringsutrymme du väljer storlek på OCZ Vertex förblir densamma.

Prestanda

Denna enhet använder mindre energi än en hårddisk, och det är kompatibel med Restriction of Hazardous Substances (RoHS). Detta innebär att denna SSD är blyfri, kadmiumfritt och kvicksilverfria. Det innebär också att det uppfyller kraven för RoHS och är miljövänlig.

Även om det inte finns några rörliga delar, kan även Flash-teknik har fel. Bad flash block kan bildas som kan skapa stora problem med din SSD. Vertex erbjuder Self-övervakning, analys och rapportering teknik (S.M.A.R.T.) stöd för att varna dig om det finns några problem. SMART. stöd kan du fånga små problem innan de förvandlas till stora.

Ett av de problem som solid-state lagring dator har haft i det förflutna är det faktum att minnesblocken inte kunde skrivas över, och måste raderas innan de kunde skrivas på igen. Denna fråga orsakade förseningar och stamning i början av SSD, eftersom de var tvungna att gå igenom en raderingen innan de kunde skriva nya filer på begagnade block. Vertex hjälper lindra detta problem genom att presentera inbyggt TRIM-stöd. TRIM kommando tillåter enheten att torka datablock som inte längre är i bruk. Detta rensar minnesblocken i förväg, så det kommer inte sakta ner processen när du försöker skriva data.

I en idealisk miljö, OCZ Vertex har sekventiella läshastigheter på upp till 560MB per sekund och skriver upp till 510MB per sekund, vilket är bland de högsta hastigheterna som vi har hittat. Men läser troligen kommer du inte att göra sekventiell och sekventiella skrivningar på datorn för det mesta. Slumpmässiga skrivhastigheter är vad du bör se upp för när man bedömer solid-state-enheter.

Vertex har en enastående hastighet på 120.000 Input / Output operationer per sekund (IOPS) medan du skriver slump 4KB minnesblock. Detta överträffar långt alla andra SSD som vi granskat. Denna hastighet på 120.000 IOPS ades troligen uppnås med en ren enhet i idealiska inställningar, men detta visar fortfarande den potentiella kraften och hastigheten på OCZ Vertex.

Denna enhet hade en söktid på mindre än 0,1 millisekunder, som vi funnit vara standard bland de flesta halvledar lagringsenheter. Här är en titt på hur snabbt det är: En vanlig stationär hårddisk har en genomsnittlig söktid på nio millisekunder. Även den snabbaste spindel spunnen hårddiskar bara ha en genomsnittlig söktid på två millisekunder, vilket fortfarande är 20 gånger långsammare än Vertex.

kapacitet

SSD konsumera också mycket mindre ström än traditionella hårddiskar. Vertex använder 1,3 watt i viloläge och endast 2,5 watt när den är aktiv. Detta innebär att det inte kommer att dra så mycket ström från din laptop batteri och det kommer att förbruka mindre ström när den är ansluten till ett vägguttag. Dessutom är dessa enheter är tuffa. Maximal stöttålighet tolerans för hårddiskar är cirka 1000 G. Vertex har en chock motstånd av 1500 G. Den har också en livslängd på 2 miljoner timmar.

OCZ Vertex har en solid urval av kapacitet. Du kan välja mellan 64, 128, 256 och 512 GB-modeller. Som tidigare nämnts, varje modell av denna halvledarenheten är av samma storlek, oberoende av den kapacitet som du väljer. Utbudet av kapaciteten för OCZ Vertex täcker behoven av någon från en grundläggande användare till dem som vill lagra stora mängder data på en solid-state-enhet. Dock får 512GB modellen inte uppfyller dina behov om du funderar på att lagra flera stora HD videofiler, eftersom det kommer att fylla upp ganska snabbt.

Hjälp och support

Ett begränsat tre års garanti täcker Vertex. Denna garanti skulle ogiltigförklaras om du tar din SSD isär, så vi rekommenderar att kolla in våra skärm om du vill se insidan. På OCZ: s webbplats, hittar du också e-stöd, en FAQ sida och ett telefonnummer om du behöver kontakta kundtjänst. Dessutom finns firmware-uppdateringar, en handbok för Vertex och en community forum där man kan få information. Denna typ av stöd är värdefullt om du byter ut din gamla hårddiskar för den nya tekniken.

Vertex är en drastisk förbättring över någon hårddisk, och det är på toppen av klassen efter tillgängliga solid-state-enheter. Den har en banbrytande Indilinx Everest 2 controller, liksom inbyggt TRIM-stöd. Vertex finns i ett brett spektrum av kapacitet och erbjuder läsa och skriva gånger som är överlägsna nästan alla andra solid-state drive. Dessutom kan den 3,5-tums adapter fack du att sätta denna lagringsenhet i din bärbara eller stationära. OCZ Vertex representerar framtiden för dator lagring.

Sammanfattning