bästa Tablet PC – ASUS VivoTab, 2017

ASUS VivoTab RT är en middle-of-the-line Tablet PC som kommer att locka användare med sitt pris ensam. Enheten kostar en bråkdel av vad de flesta av modellerna i vår lineup av pekdatorer kostnad. Dock är dess kostnad en direkt avspegling av det konvertibla tablettens prestanda, och avancerade användare kommer sannolikt att bli besviken om de gör en sådan kompromiss.

Sammanfattning

Denna Tablet PC levereras med Windows 8 och har en resistiv skärm som lätt registrerar touch input. Det kräver dock en fast kontakt, och multitouch gester är inte sömlös. Enheten har även PenWrite teknik som gör att du kan använda den medföljande pennan som en penna för att göra anteckningar.

När det gäller design, är ASUS VivoTab RT mestadels plast och därefter känns lite som plast. Även om detta kan vara standard för ASUS, inte stå upp mot kraftigare, aluminium modeller i vår uppställning.

Tablet PC har en matt, 10,1-tums bildskärm. Vi gillade matte eftersom det inte orsakar en reflexer som en glänsande skärm skulle. Dessutom har enheten en mycket snäv betraktningsvinkel, vilket betyder att du måste se skärmen rakt fram för att se det tydligt.

ASUS lyckats klämma en USB-port, ljudingångar och en SD-kortplats på den lilla kroppen av anordningen. Den VivoTab RT har också praktiskt Bluetooth och trådlös kapacitet. Också värt att notera är den tablet PC batteri, som har en maximal livslängd på 16 timmar (när den är dockad). Detta är ganska bra för en enhet som har en liten, spola batteri.

Medan funktion packade, inte enhetens hårdvara för att imponera. Den medföljande NVIDIA Tegra-processor är på den långsamma sidan, och grafikkortet är bra för att titta på standard definition, men det har inte stöd för HD. Dessutom, endast den tablet PC har 2 GB RAM, vilket också bidrar till enhetens lägre hastighet bearbetning.

Som en av de mer välkända datortillverkare i USA, är det ingen överraskning att Acer erbjuder användbar hjälp och support för användare. Direkt teknisk support är tillgänglig via avgiftsfritt telefonnummer, men att hitta numret kan vara lite knepigt på Acer webbplats. På webbplatsen hittar du också en omfattande kunskapsbas som du kan söka med hjälp av produktens namn eller andra relevanta sökord. Dessutom kan du få tillgång till vanliga frågor, garantiinformation och tablet PC bruksanvisning på nätet.

Rangordningen av ASUS VivoTab RT i vår lineup av pekdatorer är en indikation på enhetens totala funktionalitet och prestanda. Det är långt ifrån den mest kraftfulla, mångsidiga och slick Tablet PC på marknaden. Men vänder det till en liten marknad för vanliga användare med sin tilltalande låg prislapp.