bästa trådlösa adaptrar – Zonet ZEW2546, 2017

Den Zonet ZEW2546 trådlös USB-adapter är en i grunden sund produkt, men det ger inte några tydliga fördelar jämfört med liknande enheter. Som ett enda band adapter, saknar det imponerande prestanda dual band enheter. Till sin fördel, gör enheten låga pris det lätt att komma in i trådlösa nätverk världen för dem på en stram budget. Vår största oro är att kundservice inte verkar vara en mycket hög prioritet för företaget. För sida vid sida jämförelser och objektiva omdömen om högre klassade produkter i denna kategori, se vår trådlösa adaptrar översyn webbplats.

Dataöverföring Prestanda

Som en trådlös adapter som överensstämmer med Wi-Fi n standard, ZEW2546 träffar tidigare trådlösa adaptrar i de kritiska områdena räckvidd och hastighet. Även om det är ett enda band anordning som arbetar inom 2,4 GHz, kan det stödja multitasking och överföring av stora filer. MIMO eller Multiple-Input / Multiple-Output är ansvarig för ökad räckvidd och den virtuella eliminering av döda fläckar som kan plåga tidigare trådlösa produkter. Tekniken drar fördel av reflekterade radiosignaler och återanvänder dem på ett sätt som i hög grad förbättrar prestanda.

På grund av Wi-Fi Multimedia funktionen WMM tillåter adapter för användardefinierade prioritering av olika dataströmmar. Detta gör den viktigaste informationen för att få igenom utan att åsidosättas av mindre viktiga data.

Liksom andra enda band adaptrar, inte Zonet inte fungera på 5 GHz frekvensbandet. Det finns ett par nackdelar som följd. Först 2,4 GHz-bandet trångt med många trådlösa enheter, inklusive de som använder Wi-Fi och Bluetooth samt radiofrekvens fjärrkontroller. Dessutom, hushållsapparater som mikrovågsugnar tenderar att inkräkta på detta band. Apparater som arbetar i 5 GHz intervallet har få konkurrenter för bandbredd och tenderar att driva störningsfri. Den högre band är också bättre möjlighet att överföra data som kräver hög bandbredd som strömmande video och röstapplikationer.

Alla tillgängliga åtgärder för att förebygga obehörig nätverksåtkomst och för att skydda känslig information är på plats med Wi-Fi-n-standarden. Försvaret börjar med Wired Equivalent Privacy, WPA, en första generationens teknik som har ett antal kända sårbarheter. Ännu viktigare WPA och WPA2 eller WPA-teknik, tillsätts, vilket ger flera nivåer av datakryptering. WPA2, som innehåller Advanced Encryption Standard, har aldrig varit kända för att brytas.

Säker installation underlättas genom användning av Wi-Fi Protected Setup eller WPS. Para ihop adaptern med en WPS-kompatibel trådlös router är helt enkelt en fråga om att trycka på en knapp på varje enhet.

Säkerhet

Den medföljande installationsskivan gör första installationen ett enkelt förslag. Den innehåller nödvändiga drivrutiner och verktygsprogram som kan dra full nytta av adaptern. Enheten kan användas med Windows 7 samt Windows Vista, XP och 2000. Det är inte Mac-kompatibel.

ZONET erbjuder kundsupport via e-post och ett avgiftsfritt telefonnummer som är tillgänglig från 08:30 tills 05:00, Pacific Time, på vardagar. Deras webbplats ger en avsnittet Vanliga frågor men det har mycket lite information jämfört med konkurrenterna. Vidare är det besvärligt att använda, eftersom det inte är sökbar och information för alla företagets trådlösa produkter är täckt av en enda FAQ notering. Produkten omfattas av en 1-års garanti.

Den Zonet ZEW2546 är en kompetent enda band trådlös adapter men inte stannande i någon särskild hänsyn. Till sin fördel, är det bland de lägsta prissatta produkter i kategorin så att den kan göra trådlösa nätverk en verklighet för ett brett spektrum av konsumenterna. Vår enda större bekymmer är till synes låg prioritet att tillverkaren ställer på kundsupport.

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning