bästa ultrabooks – MacBook Pro 2017

Apple MacBook Pro 13 med Retina visar att Apple kan konkurrera med de bästa av dem, stiger till våra nummer tre spot tack vare en blandning av kategori ledande prestanda, en djup uppsättning funktioner och en välutvecklad användarupplevelse. Uttrycket ultrabook kan generellt hänvisa till smala Windows-system, men MacBook Pro är en skarp påminnelse om att Microsoft och Intel är inte det enda spelet i stan. Det tjänar vår Top Ten Recensioner Bronze Award.

Specifikationer och prestanda

Konfigurationen bas Apple MacBook Pro 13 är utrustad med en 2,7 GHz dual-core Intel Core i5-5257U processor, 8 GB minne och Intel Iris 6100-grafik, som erbjuder ett stort steg upp i video och media kapacitet över de flesta ultrabooks utrustad med Intels 5000-serien integrerad lösning. Apple tar också en annan inställning till lagring, väljer flashbaserad lagring som liknar de solid-state-enheter som används i andra system, men lödpunkter modulerna direkt till moderkortet. Funktionellt, det finns inte mycket skillnad, men det innebär att uppgradera väg är inte ett alternativ för de flesta.

Om du funderar på att basen konfiguration vi ses inte kan erbjuda tillräckligt med hästkrafter eller lagringsutrymme, kan du konfigurera om MacBook Pro 13 med upp till en 3.1GHz dual-core Intel Core i7-processor, så mycket som 16 GB RAM-minne och upp till 1TB flashminne.

Även om det kommer utrustad med åldrande komponenter – processorn är ungefär ett år bakom den nya Skylake processorer finns i andra top-of-the-line modeller – MacBook Pro lyckats producera några av de bästa prestanda för alla ultrabook vi granskat, scoring toppbetyg i Geekbench 3 (7,113 poäng) och den snabbaste tiden i bärbara dator kalkylblad Test (208 sekunder). Siffrorna kanske inte ser så imponerande i grafiktester, eftersom 3DMark Pro är en Windows-test och ultrabooks som en kategori som inte nödvändigtvis byggt för att stödja spel, men vår verkliga världen använder visade det sig vara ytterst kapabel i bilden och videoredigering, och Iris 6100 grafik innebär att du kommer att ha möjlighet att ansluta MacBook Pro till en sekundär bildskärm med 4k upplösning.

Om du har sett någon av MacBook Pro erbjuds i de senaste åren, kommer du att känna igen den här modellen omedelbart, med sin aluminium unibody design och smal 0,71 av 12,35 med 8,62 tums dimensioner. Vid 3.48 pounds, det är faktiskt en av de tyngre system på vår lista över de 10, men det är knappast en tungviktare och kan glida lätt i en datorväska. Men andra system erbjuder lättare alternativ utan att offra prestanda.

Åtminstone en del av denna vikt kan dock tillskrivas MacBook Pro 13 stora batteri, som varar en imponerande 12 timmar 4 minuter. Det är en av de mest långvariga batterier bland ultrabooks vi granskat, andra endast till Apple MacBook Air 13, som offrar prestanda och bildkvalitet att sträcka batteriets livslängd ytterligare.

Design & Konstruktion

Bortsett från de grundläggande komponenterna, MacBook Pro har också funktioner som är unika för Apple-produkter, som ForceTouch styrplatta, som kombinerar tryckkänslighet och haptisk återkoppling att erbjuda en mer naturlig Mousing erfarenhet och lägga till en sekundär klickfunktion (liknar en Windows högerklicka ) när den trycks hårdare. Denna funktion öppnar upp alla typer av kontextuella funktioner och menyer i flera Apple-program, men stöd för funktionen är fortfarande drabbade eller missar över de många program tillgängliga för Mac.

Förutom de nya styrplattan funktioner, har MacBook Pro ett av de mest bekväma tangentbord, med bekväma nycklar, 1.5mm av Key (avståndet en nyckel måste flytta för att registrera en knapptryckning) och en justerbar bakgrundsbelysning.

Apples Retina Display var en gång en av de bästa i den bärbara datorn verksamheten, med sin upplösning på 2560 x 1600 bildpunkter, men det har sedan dess ersatts av ännu högre upplösningar i ledande konkurrenter. Trots detta ger MacBook Pro 13,3-tums skärm fortfarande några av de bästa ljusstyrka (389 nits) och färgåtergivning (Avg. DeltaE 1,2) i gäng. Två saker som du inte hittar tillgänglig på alla Mac laptop är emellertid pekskärmar och konvertibla två-i-ett mönster. Om kontakten och tablett användning är prioriteringar för dig i din ultrabook shopping, måste du välja ett Windows-system.

Den bärbara datorn har två USB 3.0-portar, en SD-kortplats och ett hörlursuttag. Den har också både en full-size HDMI-port och två Thunderbolt-portar, erbjuder mer videoanslutning än något annat system vi ses. I likhet med andra ultrabooks, har MacBook Pro 13 med Retina ingen optisk enhet och ingen Ethernet-port. Nätverk bygger på 802.11 Wi-Fi, med Bluetooth 4.0 för trådlös anslutning av andra enheter.

Apple täcker MacBook Pro 13 med en 12-månaders garanti, men gratis telefonsupport är endast tillgänglig för de första 90 dagarna efter köpet. Under en längre stödperiod och längre garanti, kan du köpa Apple Care och utöka täckningen perioden till tre år, vilket inkluderar telefonsupport för hela treårsperioden. Förutom telefonsupport, Apple erbjuder även chatt och en omfattande samling av online-stödmaterial som är relativt lätt att navigera och använda. Apple dock inte erbjuda stöd genom sociala medier som Twitter och Facebook. Bortsett från denna tillsyn, är Apples support anses vara den bästa i branschen, håller topplaceringen i bärbara dator teknisk support Showdown.

När allt är sagt och gjort, är Apple MacBook Pro 13 med Retina ett kraftpaket av en bärbar dator, och även med dess åldrande komponenter och en look som knappt har förändrats under flera år, lyckas det fortfarande att leverera topprestanda och en välutvecklad användarupplevelse . Det är en smula tung jämfört med de featherweights som utgör ultrabook kategori, men det gör för det med lång batteritid och en djup bänk unika egenskaper.

Visa

Anslutningar

Hjälp och support

Sammanfattning