bästa Wi-Fi boosters – ZyXEL, 2017

Tillsammans med sin Wi-Fi-extender kapacitet, fördubblar ZyXEL WAP3205 v2 som en accesspunkt och WLAN bro. Det ger den trådlösa marknaden en enhet som kan förlänga en nuvarande trådlösa nätverk eller agera som en Internet-kopplingspunkt. Detta Wi-Fi booster solida funktioner och design har förtjänat det Top Ten Bronze Award. Denna enhet är bland de bästa Wi-Fi räckviddsförlängarna tillgängliga.

Funktioner

Även om det är bakåtkompatibel med B och G-enheter, är denna trådlösa repeater utrustad med trådlös-N-teknik men saknar den senaste trådlösa-växelströmsteknik. Eftersom enheten är vänligt med äldre enheter, inte bara kan det förlänga ditt trådlösa nätverk, men det fungerar med äldre hårdvara. Den kan fånga och upprepa att routerns signal till alla dina trådlösa enheter är på en utökad räckvidd. Två antenner på toppen av Wi-Fi-booster fånga och distribuera signalen förbi räckhåll för din befintliga routern.

Längs framsidan av ZyXEL Wi-Fi booster är en serie av signalstatuslampor som indikerar ström, WLAN-anslutning och om anslutningen är säker (WPS). På baksidan, ser du två Ethernet-portar, en återställningsknapp, en nätanslutning knapp och en WPS-anslutning knapp.

ZyXEL Wi-Fi-förläng kan arbeta i ett av fyra olika lägen. När du konfigurerar din Wi-Fi-booster inställningar finns en underhålls skärm på programvarans startskärmen. Under det här avsnittet hittar du systemdriftläge funktion där du kan ställa din WAP3205 v2 att köra i en av fyra olika lägen, inklusive Access Point, Universal Repeater och klientläge. Varje läge har sin egen unika funktioner.

Om du vill förlänga ditt trådlösa nätverk utan en router, kan du växla Wi-Fi booster att fungera som en accesspunkt. Om du har en router och bara vill förlänga sin trådlösa räckvidd, bör du köra WAP3205 v2 som kund. Om du vill använda enheten som en accesspunkt och en trådlös klient samtidigt konfigurerar du det att fungera som en universell repeater.

När Wi-Fi-booster är inkopplad, är allt du behöver göra för att komma igång tryck på WPS-anslutning knappen. Denna knapp bör automatiskt ansluta dig till nätverket. Om du vill ändra inställningar, får du tillgång till en IP-adress som går igenom ytterligare funktioner. Du kan också använda denna IP-adress för att ändra Wi-Fi-repeater inställningar på distans. Du kan logga in när som helst, var som helst för att kontrollera inställningarna avaktivera funktioner eller se vem som har tillgång nätverket, som är känd som MAC-adressfiltrering.

Design

Andra inställningar att notera är trådlösa schemaläggning, uteffekt hantering och diagnostikloggar. Booster har en strömbrytare, så att du inte behöver koppla bort den från väggen när den inte används. Wi-Fi booster enhet har en elegant svart finish med grå accenter och limegröna statuslampor. Det väger en smärre 0,56 pounds, står 0,91 inches från bordet och är lite större än en 4 x 6 foto.

Inuti WAP3205 v2 förpackning hittar du flera stödmaterial för att komma jumpstarted: en support-CD och en snabbstartsguide. Den snabbstartsguide är 10 sidor av enkla steg-för-steg-instruktioner för att hjälpa dig med den första installationen. Om du behöver att fippla med mer komplicerade inställningar, är instruktionsboken också, eller så kan du ladda ner det från ZyXEL: s hemsida. Bruksanvisningen är till stor hjälp för att bryta ner varje läge, inklusive hur man ska genomföra det och hur man ändrar inställningar. ZyXEL: s hemsida har frågor för snabba svar på dina frågor.

ZyXEL är ett internationellt företag, men dess nordamerikanska huvudkontoret i Anaheim, Kalifornien, hanterar US stöd. Den har ett gratisnummer, en online-support form och en e-postadress för kundservice. Till skillnad från sina konkurrenter, är dess stöd inte beroende av trådlös repeater är under garanti, även om ZyXEL omfattar två års garanti.

ZyXEL WAP3205 v2 är en av de bästa Wi-Fi boosters på marknaden. Inte bara kan det förlänga räckvidden för nuvarande trådlös anslutning, men det kan också fungera som en accesspunkt. Två Ethernet-portar gör ansluter andra enheter lätt, och en datahastighet på 300 Mbps – särskilt för en återhämtade signal – är inget att håna. Tänk på att detta är en teoretisk datahastighet, som endast kan uppnås under idealiska förhållanden. ZyXEL ger också bra kundsupport, med en två års garanti, online-resurser, direkta kontaktalternativ och en steg-för-steg-guide.

Hjälp och support

Sammanfattning