bilhögtalarna – Alpine Type-S bilhögtalarna 2017 – Top Tens

Alpine Type-S-serien av bilens högtalare är mellanregister bilhögtalarna definieras av sin eleganta design och svänga silk dome tweeter. Medan den totala ljudkvaliteten är genomsnittliga, loudness jämförbar med de bästa bilens högtalare i vår granskning. Serien har högtalare i de flesta storlekar, även om det saknar 6 x 8-, 4 x 6 och 3,5-tums högtalare. Vi testade och utvärderade 6 x 9-tums bil högtalare: SPS-619.

Sammanfattning

För att bestämma den totala ljudkvaliteten och utvärdera effekttålighet, utförde vi frekvensnoggrannhetstester, subjektiva örontester och en jämförande loudness test på SPS-619. De frekvensnoggrannhetstest mätte talarens förmåga att noggrant producera en 20 Hz till 20 kHz ton medan subjektiva öron testerna designades runt lyssnare rating ljudkvalitet som spelade en mängd olika låtar. Vi utförde jämförande loudness tester genom att mäta decibel vid en mätare som varje bil högtalare produceras när volymen var densamma på förstärkaren. Detta test visar hur effektivt talaren är på att omvandla el till volym.

I frekvensnoggrannhetstester, SPS-619 utförde bäst under mellanregistret mellan 470Hz och 7.5kHz, ta emot en A. höga frekvenser fick en B +. Den enda under genomsnittet klass var för låga frekvenser (20 Hz till 470Hz), som gavs en B-. Basen var inte hemskt, det bara hade stora svängningar, stiger så mycket som 12 dB och falla så mycket som 9 dB. Emellertid var den första hörbar ton produceras vid 41Hz, vilket var den lägsta hörbar ton som producerats i våra tester. Dessutom fick det genomsnittliga betyg under subjektiva öron tester genom varje lyssnare.

Det bästa resultatet Alpine Type-S bil talare producerad i de jämförande loudness tester. Med volymen på förstärkaren lika för varje bil högtalare, producerade den starkaste genomsnittliga volymen på en meter, binda med den bästa bilen högtalare i vår granskning. Detta innebär att SPS-619 är mycket effektiv på att omvandla el till volym, vilket är viktigt, eftersom effekthanterings betyg är inte mycket hög.

Den kontinuerliga effekthantering Betyget är bara 85 RMS watt. Detta är 25 watt under genomsnittet. Den toppeffekt hantering är 260 watt, vilket är 87 watt under genomsnittet. När man betänker att det inspelade högljudda volym, under genomsnittet effekthantering betyg är inte så stor för en fråga som det skulle vara med andra bilens högtalare, eftersom det inte kräver så mycket kraft från din förstärkare för att producera högt volymer.

Alpine Type-S-serien av bilens högtalare ger mycket exakt mellanregister, över genomsnittet höga frekvenser och något under genomsnittet låga frekvenser. Den övergripande ljudkvalitet, när man överväger subjektiva öron tester är bara genomsnittliga. Men bundna med de bästa högtalare i vår översyn för högljudda bilhögtalare, vilket gör under genomsnittet makt hantering materia mindre.