Bilstereo – Blaupunkt 2017

Toronto 420BT är tyska Blaupunkt bästa bilstereo finns i USA Den har utmärkta effekter och över genomsnittet ljudkvalitet. Men det inte ge dig så mycket kontroll över ljudet som de bästa bilstereo vi granskat.

Sammanfattning

Den enastående inslag i denna bilstereo är den kontinuerliga uteffekt. Medan max effekt är endast 200 watt, vilket är den vanligaste max effekt för bilstereo, är den kontinuerliga uteffekt 88 RMS watt. Detta är bland de högsta tillgängliga för bilradioapparater vi granskat. RMS watt Betyget är en av de viktigaste funktionerna, eftersom det talar om hur mycket ström den interna förstärkaren kan skicka till högtalarna på en kontinuerlig basis. Max effekt bara talar om hur mycket ström det kan avge under korta perioder. En högre RMS wattmärkning innebär att det kan hantera starkare volymer under längre perioder än de flesta bilstereo.

Nackdelen med att Toronto 420BT är bristen på kontroll du har över ditt ljud. Det har bara tre EQ förinställningar. Dessa förinställningar kan du förbättra vissa frekvenser för att matcha ditt utrymme eller för att optimera ljudet för bilens ljudlandskap. Bilar är ökända för att ha ombytliga akustiska landskap. Ju mer EQ kontroll du har, desto bättre kommer du att kunna hitta det optimala ljudet för din bil. Som jämförelse, de bästa bilstereo har 10 till 13 EQ förinställningar med förmågan att öka eller minska varje EQ-band med upp till 12 dB. Toronto bara ger dig 8 dB spelrum.

Toronto 420BT ger dig massor av alternativ för att spela musik, men det saknar vissa viktiga alternativ. Förutom AM och FM-radiostationer, kan du spela CD-skivor, som erbjuder den bästa bilstereo, och du kan strömma ljud från din telefon via Bluetooth. Den har också en USB-port på framsidan, vilket gör det möjligt att använda flash-enheter laddade med musik eller musikspelare som iPod. Men det inte stöd för WAV eller AAC-filer. Den saknar också en HD radiomottagare och inte SiriusXM redo.

Bluetooth-anslutning kan du göra handsfree-samtal medan du kör. Det finns en inbyggd mikrofon ovanför USB-porten på framsidan. Mikrofonen saknar brusreducerande teknik, så samtalskvaliteten är inte så bra för dem som ringer. Du kommer att höra dem, men de kommer inte att höra dig mycket väl. Men om samtalskvaliteten är viktigt för dig, då du kan lägga till en extern mikrofon med brusreducerande teknik genom att ansluta till en mikrofoningång på baksidan och placera mikrofonen i en bättre position.

Blaupunkts Toronto 420BT har en av de bästa kontinuerliga uteffekt betyg på 88 RMS watt, vilket innebär att den kan upprätthålla högre volymer än de flesta bilstereo. Ljudkvaliteten är bra, men mer EQ kontroll skulle göra det bättre. Den har alla vanliga alternativ uppspelnings, en CD-spelare, USB-port, AUX-port och Bluetooth, men det saknar kompatibilitet med WAV och AAC-filer. Det har inte en HD-radio-mottagare eller en ingång för en SiriusXM mottagare satellitradio heller.