blogg-mjukvara – Open Salon

Öppen salong av Salon är ett framväxande samhälle drivs av kapabel blogg programvara och författare som söker en publik. Det är en enkel, vanlig tjänst inriktad på innehåll snarare än design och funktioner.

Sammanfattning

Försättsbladet välkomnar dig till samhället med utvalda artiklar, tips (till exempel hur man kan bygga en blogging publik), mest lästa artiklar och en aktivitetsflöde.

Blogging Gränssnittet är rent och lättlästa.

Designverktyg; Det finns egentligen inte utforma verktyg med den här bloggen program. Fokus ligger på innehåll, så din nivå av design är begränsad till om du vill ha en banner och vilken färg bakgrunden kan vara av den banner.

Skriv en rubrik, lägga till taggar och börja blogga. Det är egentligen bara så lätt. Redaktören är av grundläggande RTF-sort. Om du har problem med att lägga media, det finns hjälp länkar direkt ovanför redaktör.

Bildstorlek uppladdningar är begränsade till 2 MB.

Du kan bara anpassa bannern och textfärgen / bakgrundsfärger – och har en Användarbild eller bädda in en banner bild. Det finns en HTML-redigerare som du kan använda om du vill bädda in något anpassad inom ett inlägg eller skicka en videofil.

Open är annorlunda eftersom det är artikeln driven, men du kan fortfarande ha din personliga blogg här. De uppmuntrar dig att blogga om dina passioner

Om du inte kan tänka på dina egna taggar, har de med en praktisk rullgardinsmenyn gemensamma taggar. Du kan också lägga till egna taggar till någon annans artikel om Open Salon – om du behöver hitta posten i framtiden, kan du bara ringa upp taggen.

De rika textredigerare är mycket grundläggande. De enda textdisplayen är fet, kursiv, super eller nedsänkt. Styckeformatering, rubriker och numrerade eller punktlistor finns. Ångra, ankare text, Infoga bild och sanering rörig kod är inriktade intill redigera HTML-källan, infoga horisontella linjalen, ta bort formatering, växla riktlinjer och infoga specialtecken.

Publicering och sökverktygen; Cross-inlägg är lätt med EasyJournal – cross-posta din nuvarande blogg till Open Salon med hjälp av importfunktionen. För att komma åt funktionen gå till avsnittet “Redigera konto” i det övre högra rullgardinsmenyn, och klicka på “Importera”. Du kommer att uppmanas att ange webbadressen i samband med bloggen du försöker importera. Du kommer också att ges möjlighet att importera alla eller bara ett par inlägg, import utkast, och anpassa tilldelade datum. Kommande inlägg kommer då automatiskt att publiceras på Open Salon när den förs in i fodret.

Obs: Öppna Salon stöder endast fulltext RSS 2.0 och Atom 1.0-flöden. De garanterar inte andra format – inklusive foto flöden – kommer att importera utan fel.

Sökrutan ligger högst upp på varje skärm. Sökandet söker efter inlägg, människor och taggar. Du kan förfina dina resultat genom att välja att endast söka inom dessa kategorier. Dessutom kan du sortera resultaten efter datum eller relevans.

Det finns ett spamfilter för in-site meddelandesystem. Det är tränad att känna igen oönskad kommersiell e-post.

Såhär fungerar

1. Kommersiell spam filtreras i skräppostmappen som bor i inkorgen .; 2. Du kan markera som “spam” -meddelanden som kommer i inkorgen, om de är i själva verket inte meddelanden som du vill. Ju mer du gör detta, lär filtret vad att släppa igenom .; 3. Du kan också gå in i skräppostmappen och markera ett meddelande som inte är skräppost.

Viktigt: Genom att manuellt märka meddelanden som spam, du tränar spamfiltret.

Programvara / Hosting; Allt är gratis Open Salon, även om de har ett intressant belöningssystem pågår. De kallar det Tippem och det möjliggjorts genom ett samarbete med Revolution Money Exchange. Du kan faktiskt tippa andra författare om du känner att de förtjänar det. Revolution Money Exchange är en peer-to-peer-betaltjänst som gör att du kan skicka och ta emot pengar utan avgifter bland kontoinnehavare. När du går Open Salon, kan du skapa ditt konto med Revolution pengar Exchange och börja ta emot tips för att skapa bra innehåll. När du ser Tippem knappen på ett blogginlägg, innebär att du kan tippa författaren av detta inlägg.

Teknisk Support / Hjälp; Öppna Salon har en lång lista med frågor, även om de inte är sökbara. Du behöver bara skanna frågorna för att hitta problemet.

Du kan också skicka e-post personal Open Salon stöd.

Öppna Salon har en inbyggd publik och en kurator försättsblad men inte mycket mer i vägen för funktioner. Om du är en författare, att leta efter en automatisk publik uppskattar dina funderingar i en angenäma, okomplicerad gränssnitt Open Salon kan vara precis för dig. Men det är också gratis och det finns inga påtryckningar att köpa någonting så om du gå och bestämmer du inte gillar det, det är lika lätt att gå ur.