CAD-program – formZ pro 2017

AUTODESSYS s formZ pro är CAD-program med starka redigeringsverktyg och ett bra stöd nätverk. Programvaran innehåller massor av textur, öppenhet och ljuseffekter alternativ för att bidra till att skapa proffsiga design. Om du vill skapa mer avancerade fotorealistiska renderingar, dock måste du köpa en separat plugin eller betala mer för att köpa ett paket som inkluderar AUTODESSYS s RenderZone program.

Sammanfattning

Det är lätt att använda CAD-program har ett antal hjälp design och redigeringsverktyg. Det har en vägg verktyg som låter dig ange storleken och utseendet på en vägg och automatiskt införliva det i din design. Den saknar dock ett hus guiden som är särskilt användbart för nybörjare designers, eftersom det kommer att guida dig steg för steg genom en hem design. Ändå är det ett relativt enkelt program för att lära sig med en attraktiv, modern användargränssnitt och lättillgängliga verktygsfält som låter dig lägga till element till en konstruktion med ett enda klick.

Transformation makron är ytterligare ett led i detta program som bidrar till dess användbarhet. Detta är en stor tidsbesparing i att det tillåter dig att spara en rad vanliga kommandon i en enda makro som du kan tillämpas på varje skede av ett projekt. Omvandlings makron i detta program kan du uppdatera någon av de makron om du vill lägga till kommandon. Du kan ändra namnet på en befintlig makro, ungefär som att byta ett dokumentnamn med hjälp av en “spara som” -funktion. Du kan ändra ordningen på kommandon och transformationer eller lägga till kommandon till varje makro som behövs. Snap verktyg, text och färgredigering, och punkt beslutsfattare ingår. Dessutom har du hundratals gratis modeller, förinstallerade komponenter, samt 2D- och 3D-symboler för att välja från och lägga till din design. Många av de symboler och modeller är mycket väl utformade och verklighetstrogen.

Datorstödd design mjukvara bör vara kompatibel med många olika program för att främja samarbete. formZ är kompatibel med många viktiga filformat, inklusive DWG, DXF och DWF. Detta gör att du kan importera 2D och 3D-ritningar och redigera dem i programmet. Dessutom kommer du att kunna spara i steg och STL format och bildfiler för skrivskyddad delning av din design. Du kan också spara mönster som PDF för att lagra eller dela.

AUTODESSYS, företaget bakom formZ pro, ger många olika supportalternativ för att lära dig och använda programvaran. Du får obegränsad tillgång till e-stöd, telefonsupport, videosjälvstudier och den manuella in-program. Vi fann att representanter svara e-post snabbt och in-programmet hjälp verkligen tar udden av brant inlärningskurva.

formZ pro är en relativt enkel CAD-program som har stor kundsupport för att hjälpa dig vänja sig vid det. Det har lättillgängliga verktygsfält som låter dig göra ändringar i din design med enkla kommandon. Makron låter dig enkelt införliva ofta använda kommandosträngar i någon design. Dess filkompatibilitet låter dig importera filer och redigera dem i programmet, sedan dela dem med kollegor och vänner. Det är ett bra val för nybörjare och erfarna konstruktörer lika.