fakturering och faktura programvara – invoiceit! 2017

Invoiceit fakturering och fakturering programvara leder dig varje steg att inrätta ditt företag, inklusive att anpassa dina fakturor. Skapa fakturor är en mindre intuitiv process med detta program än vad det är med många andra tjänster vi granskat, dock, och när vi testade tjänsten, e-postfunktionen aldrig fungerat.

Sammanfattning

Programmet leder dig genom att inrätta företagets portal, designa din mall och lägga till kontakt- och leveransinformation, bland andra åtgärder. Du kan återgå till denna inställning när som helst, till exempel om du vill redigera din mall. Denna faktura programvara kan du redigera varje del av din faktura och välja bland över 200 typsnitt och olika färger för att gälla för olika delar av din mall snarare än att välja en för hela fakturan.

Innan du skapar fakturor kan du lägga till dina kunders kontaktuppgifter till din kundlista. När du skapar fakturor, kan du också lägga till kunder och objekt, som sparar i huvudlistor. Vissa tjänster kräver att du lägga till den informationen innan du skapar en faktura, eller kan du lägga till dem men inte har den information, så detta är en praktisk funktion.

När du har skapat fakturor, kan du spara, skriva ut eller e-posta dem. När du skickar e-post, fyller systemet e sparas på kontot, eller så kan du ange en manuellt, inklusive en cc och bcc e-postadress. Du kan även redigera brödtexten i brevet.

När vi testade e-postfunktioner i denna fakturering programvara, indikerade det att e-postmeddelandet skickades till oss, men det aldrig dök upp. Vissa tjänster åtminstone ge en anmälan om systemet misslyckas, men detta program inte, som om. Du har möjlighet att spara fakturor som PDF, så att du kan bifoga dem till ett e-postmeddelande och skicka dem manuellt med ditt eget system.

Du kan köra rapporter och skriva ut dem eller exportera dem till Word. Du kan välja mellan försäljningsrapporter för fakturor, vinst och produkter, eller finansiera rapporter för kvitton och skatter, bland andra val.

Denna tjänst har färre supportalternativ än andra. Det finns inget telefonnummer eller chatt för att prata med en representant. Men det finns hjälpavsnitt inom programmet, och du kan skicka kundsupport. När vi har skickat ett e-postförfrågan med frågor, svarade kundservice snabbt, vilket är bra att se, med tanke på att det är den enda direkta medel för kontakt med företaget.

Invoiceit har bra funktioner, särskilt om du föredrar att anpassa dina fakturor för att spegla ditt företags vibe. Men, som äldre programvara, många aspekter av det är daterad, och eftersom e-post funktionen aldrig arbetat för oss, är denna faktura program inte det bästa valet.