felrapporterings programvara – Bugzilla, 2017

Som öppen källkod felrapporteringssystemet programvara, erbjuder Bugzilla en rad fri projektledning och ärendeuppföljning verktyg. Den är utformad för systemförvaltning, före och efter tillverkning problem spårning, mjukvara och hårdvara felrapporteringssystem, IT-stöd köer och driftsättning hantering.

Bugzilla är defektspårningsverktyg låter enskilda utvecklare eller hela utvecklingsteam för att logga och modifiera fel genom sitt webbgränssnitt eller e-post. Felrapporten mallar har anpassningsbara fält, och du kan bifoga dokumentation direkt till dem.

Felspåraren söker automatiskt efter och upptäcker dubbla fel när du börjar skriva i ett statistikfält. Sedan kan du lägga till dig själv till sändlistan av någon liknande fel att följa deras framsteg snarare än att logga en ny rapport. Bug listor visas i ett antal olika format, inklusive Atom, iCalendar och grundläggande HTML. Bugzilla har också avancerade sökfunktioner som gör att du kan söka efter nyckelord i hela texten i en felrapport eller utföra tidsbaserade sökningar.

Denna plattform effektiviserar kommunikationen mellan gruppmedlemmarna. Det sänder ut e-postmeddelanden när fel ändras eller uppgifter är slutförda. Enskilda användare kan bestämma frekvensen av anmälningar som bygger på personliga preferenser. Du kan spara sökningar och dela dem med andra gruppmedlemmar, och en funktion gör att du kan “se” en annan gruppmedlem och få varje anmälan skickas till dem via Bugzilla. Utvecklingsteam använder ofta klockan funktion när en användare är på permission.

Du kan också skapa insider grupper som kan ha privata samtal och dela bilagor som inte är synliga för dem som står utanför gruppen. Gruppmedlemmar kan även generera rapporter och diagram som sammanfattar laget aktivitet och arbetsflöde.

Felrapporteringssystemet erbjuder ett antal funktioner för administratörer att hjälpa hantera arbetsflöden och gruppmedlemmar. Du kan lägga till egna fält till lagets feldatabasen och skapa anpassade arbetsflöden baserat på lagets behov. Du kan enkelt ändra en bugg status och upplösning parametrar.

Plattformen levereras som standard med en lista på standard bug status och resolutioner, också. Du kan styra synligheten av buggar för vissa grupper av användare och imitera en användare att hjälpa till med saker som felsökning. Systemet gör det också möjligt att du kan skanna din databas för inkonsekvenser med möjlighet att automatiskt åtgärda fel eller tillhandahålla länkar till problem.

Bugzilla är en mångsidig, prisvärd felrapporteringssystem. Utvecklingsteam av alla storlekar använder den, och dess aktiva gemenskap av utvecklare erbjuder olika tillägg som gör att du kan anpassa plattformen.