ljud redigeringsprogram – WaveLab, 2017

WaveLab Elements 8 är ljudredigering och mastering program från Steinberg, skaparna av Digital Audio Workstation (DAW), Cubase. Elements 8 är begränsad version av WaveLab 8.5, som har många fler ljudredigeringsfunktioner jämfört med Elements 8.

Sammanfattning

För att testa ljudredigerare förmåga att återställa ljud, vi testat det med hjälp av en prov vinyl inspelning med märk väsande ljud, sprickor och pop. Vi importerade ljud i WaveLab och använde ljudredigerare för brusreducering plugins för att rensa upp ljudet. Detta ljud redigeringsprogram kan du infoga upp till fyra plugins i ett enda stycke av ljud. Kedja effekter tillsammans i form av plugin skär påminner om hur de flesta DAWs fungera.

Detta ljudredigering program har totalt 17 VST 3 plugins, inklusive tre Sonnox restaurering verktyg. De Sonnox restaurering verktyg är vad vi används för att reparera vår bullriga ljudprov. Inom 17 plugins, det finns andra verktyg restaurering, men de är inte lika omfattande som de Sonnox plugins. Med lite tid och justeringar, kunde vi ta bort några av sprickor och pop från ljudet. Även om det fanns fortfarande märkbar brus närvarande, slutresultatet var en förbättring från den ursprungliga ljudprovet.

WaveLab Elements 8 är lite dyrare än några av de andra ljudredigerare som vi granskat. Det är dock saknas vissa funktioner, till exempel satsvis bearbetning, som finns i billigare varianter. Du kan bearbeta flera plugin kedjor till flera ljudfiler på en gång i den fullständiga versionen av WaveLab, men Elements erbjuder inte den här funktionen.

En annan funktion som vi testade för är möjligheten att importera videofiler och extrahera ljuddata från dem. Tyvärr har WaveLab inte gå bra i våra tester. Den enda videofil format som denna ljud redigeringsprogram kunde importera var en WMV-fil. De andra filerna vi försökt skulle inte importera.

Vi testade även för eventuella kompatibilitetsproblem med att importera olika ljudformat. Vi tog ett antal olika ljud filformat och importerade dem i programvaran. Vi har också använt programvara för att konvertera ljudfilen till ett annat format. De enda ljudfiler som WaveLab Elements inte kunde importera och konvertera var AAC och MP4 filformat.

WaveLab Elements 8 är bra för ljudrestaurering och redigering, men det finns andra ljud redaktörer som är billigare att erbjuda några fler funktioner och kompatibilitetsalternativ än Elements 8. Detta Steinberg program är bara ett smakprov på vad det fullständiga WaveLab 8.5 är i stånd att . Om du letar efter mer professionell programvara, kanske du vill överväga att uppgradera till den fullständiga versionen.