videokameror – JVC Everio GZ-HD500BUS

JVC Everio GZ-HD500BUS HD-hårddisk videokamera ger användarna en hel del valuta för sina pengar, med full 1080p HD-inspelning med hög bithastighet inspelning och en lins från Konica Minolta som är konstruerad för HD-inspelning. Tyvärr har kameran en 80 GB hårddisk, liten jämfört med liknande kameror, och en dyster 20x optisk zoom.

Sammanfattning

Det finns flera trevliga funktioner som finns i denna JVC hårddisk videokamera, inklusive en 1,37-megapixel CMOS-sensor som registrerar full 1080p HD och en avancerad bildstabilisator så handhållen video ser slät. Det finns också en time-lapse rekord alternativ som fångar en ram varje sekund och spelar tillbaka mycket snabbare, skapa time-lapse effekt, och det finns en Konica Minolta HD-objektiv.

Tyvärr, denna hårddisk videokameran bara har en 20x optisk zoom, vilket inte är så spektakulära. Du kommer inte att zooma in för långt. Den digitala zoomen får upp till 200x, men även med sin HD-inspelning och avancerad bildstabilisator, kommer videon ser taggiga, suddiga och skakig.

JVC Everio GZ-HD500BUS har också Super LoLux, så att du kan filma video i svagt ljus utan det blir för mörkt, och videobrus hålls till ett minimum. Normalt när du fotograferar i svagt ljus kameran kommer att öka vinsten, vilket skapar en hel del videobrus, eller korn.

När du ansluter enheten till en dator via USB 2.0, kan du trycka på en knapp för att ladda upp videoklipp på YouTube (HD-kompatibel) eller konvertera till ett format som är iTunes vänligt. Den har även ansiktsigenkänning och Face Flow Miniatyr, som kommer att organisera ansikten så det är lätt att hitta olika människor i din video. Everio GZ-HD500BUS levereras också med Everio Mediabrowser för Windows.

JVC konstruerad videokameran för att spela in på 24 Mbps (megabit per sekund) med hög bithastighet inspelning, vilket innebär att det är med hjälp av mindre komprimering och bevarar videokvalitet. Ju lägre siffra, desto högre kompression, som översätts till sämre bildkvalitet, eftersom den tunga kompression tenderar att ta bort skärpan i bilden och livfullhet av färgerna. Den registrerar i det populära formatet AVCHD.

Denna speciella hårddisk videokamera poster i full HD, 1920 x 1080p, den högsta kvaliteten i HD-upplösning. Videon är klar och färgerna pop, som HD-video ska. Ju mer kompression, desto mindre färgerna pop. Det kan också fånga 1920 x 1080 digitala bilder, som är omkring 1,3 megapixlar, bra men ingenstans i närheten av en fristående digital kompaktkamera eller DSLR.

Denna anordning har en 80 GB hårddisk, som är liten jämfört med liknande hårddisk videokameror, varav vissa har 220GB hårddiskar. Om du skjuter i lägsta möjliga kvalitet (EP), kommer det att lagra upp till 33 timmars HD-video. Om du spelar i högsta möjliga kvalitet (UXP), kommer det att lagra cirka 7 timmar och 20 minuter HD-video. För de två nivåerna i mellan, XP och SP, lagrar den 10 timmar och 14 timmar.

Du kan också pop i ett SD-kort för att spela in video eller lagra dina digitala stillbilder. Med digitala stillbilder, kan du justera kompressionen och bildstorleken ner till standard 640 x 480 också.

JVC erbjuder ett antal hjälp- och supportalternativ för Everio GZ-HD500BUS, inklusive en användarhandböcker, en FAQ sida, handledning, en lista över JVC servicecenter och ett års begränsad garanti. Om du behöver kontakta dem för mer hjälp eller teknisk support för din hårddisk videokamera, kan du nå dem via telefon eller e-post.

Det finns mycket att tycka om JVC GZ-HD500BUS, inklusive full HD 1080p inspelning, avancerad bildstabilisering, ansiktsdetektering och mer. Men den lilla 80 GB hårddisk och 20x optisk zoom hålla den från att vara en stor hårddisk videokamera.