videokameror – Samsung SMX-C10

För den som söker en fantastisk mycket bang för buck i en standard definition videokamera, kan Samsung SMX-C10 bara vara det bästa tillgängliga alternativet, det är därför det är godkännande vinnare. Utöver det låga priset och relativt imponerande uppsättning funktioner, har kameran en unik, futuristisk design som vi finner tilltalande. Snarare än den typiska rakt på orientering, är linsen lutas uppåt 25 grader som gör det möjligt för användaren att hålla den på en mer naturlig vinkel under inspelningen. Dessutom är linsen infälld bakom ett liknande vinklad fönster. Vi kan inte låta bli att bli påmind om allvetande öga HAL 9000 dator i den klassiska science fiction-klassiker, 2001: A Space Odyssey.

Funktioner

Vi i allmänhet bara nämna kosmetika av elektroniska apparater som nära afterthoughts. Men i fallet med Samsung SMX-C10 den vackra Touch of Color funktionen flyter naturligt från att diskutera den unika lins positionering, ovan. Även om kameran är i hög grad glänsande svart, kan köpas med antingen blå, röd eller grå diskret inbäddad djupt inuti huset av kameran och sträcker sig från linsen både på toppen och botten. Det är ett ovanligt attraktivt utseende.

SMX-C10 är en direkt konkurrent med sådana ficka videokameror som Flip och i sina egna vägar, har varje sina fördelar. Denna videokamera största fördel är den äkta 10x optisk zoom och en stor flexibilitet som är frånvarande från fickmodeller. Utöver den optiska zoomen finns en jättestor 1,200x digital zoom som kan låta imponerande men eftersom digital zoom förstorar bara bilden samlas av linsen, högre zoom motsvarar distorsion så det är begränsad i sin praktiska tillämpning. Den optiska zoomen, å andra sidan, håller bilden klar över hela sitt sortiment. Denna videokamera har en digital bildstabilisering funktion som Samsung kallar Hyper bildstabilisering för att minska effekterna av kameraskakningar. Tyvärr, det inte har mycket bättre optiska bildstabilisering funktion.

Den lilla storleken av Samsung SMX-C10 är i stor utsträckning kan uppnås på grund av flashminneskort. I stället för att spelas in på föråldrade videoband eller ens en integrerad hårddisk eller DVD, är den enda lagringsmediet på den här enheten ett löstagbart SD / SDHC-kort. Det kan ta emot kort på upp till 16 GB storlek. Detta är jämförelsevis liten bredvid några av våra andra topprankad flash videokameror, men eftersom SMX-C10 poster i den mycket komprimerade H.264-format, det kan fortfarande spela en hel del. Även upptill Superfin inställning kan ca 6 timmar och 20 minuters inspelningstid lagras. Kamerorna digitala utgången är i MP4-format så är kompatibel med de flesta redigeringsprogram.

Införlivas i kameran är Samsungs Intelli-Studio för visning, redigering och dela videoklipp. Till skillnad från kameror som har programvara som måste installeras på en dator innan länkning, är programmering i kameran så att den kan anslutas till valfri dator via USB-kabeln. Programvaran är inte Mac-kompatibel. Även om det är helt funktionell för lokal användning, är programmeringen tydligt syftar till videodelning webbplatser. Den innehåller en knapptryckning uppladdning till populära sajter som YouTube och Flickr. USB-anslutningen fungerar också för att ladda batteriet om det finns också en särskild laddare.

Vi gillar intervallfotografering funktion som ingår i SMX-C10. Det gör det möjligt att spela in en bild på användarens utsedda intervall om en, tre, fem, tio, femton eller trettio sekunder som gör det möjligt att spela in under en lång tidsperiod och kollapsa hela processen i en kort, intressant video. Den förflutna tidsramen kan omfatta 24, 48 eller 72 timmar. En annan användbar och ovanlig egenskap är animerad miniatyr filval. Varje videoklipp skapar en miniatyrbild och samtidigt söka igenom dem, kan användaren välja en som kommer att spela det som en miniatyr utan att behöva ange uppspelningsläget. På kamera redigering finns också medger sammanslagning eller delning av filer utan att använda en dator.

Sammanfattning

De flesta kontroller på SMX-C10 är belägna längs sidan 2,7-tums LCD-skärm. De flesta funktioner styrs av en miniatyr joystick som gör det möjligt att växla mellan autofokus, ansiktsigenkänning och manuell fokusering. Manuell fokusering sker genom att manipulera styrspaken och kan vara en utmaning. Motivprogram och ett antal andra funktioner är tillgängliga via joystick liksom. Märk batteritid är två timmar och fyrtio minuter men kameran verkar typiskt utföra en lite bättre än med en full laddning.

Samsung SMX-C10 är en liten, exotiska ser videokamera vars storlek motsäger dess betydande funktionalitet. Det är en direkt konkurrent till fick videokameror, av vilka många nu spela i HD. Denna enhet fördel ligger i dess överlägsna flexibilitet och 10x optisk zoom. Det är ett utmärkt val som vill extrem flexibilitet och portabilitet till ett lågt pris.